Hästar till start

Kommentarerna nedan är Thomas Hedlunds. Siffrorna som anges i slutet av varje kommentar är det odds som Thomas anser vara spelbart.

Örebro 23 maj
Kom på ganska sent att det faktiskt är annat trav än Elitloppet den här veckan, så nu kör vi lite Örebrohästar och börjar med Västerbo Treasure (lopp 1), som är en jättefin häst som vi trodde mycket på inför säsongen. Nu ska vi ge honom chansen att visa vad han går för, men kvalloppet var ingen plusvariant. Hästen hade då ett rejält antal kilon i övervikt och Daniel är tydligen nöjd med senaste veckornas utveckling. Svårbedömd. Kan vara totalt överlägsen, kanske slutar han sexa i seg stil. 120.

Zdenka (lopp 4) hade jag sagt positiva saker om från bättre läge. Härifrån har väl kusken ingen annat val än att låta henne vandra nedåt i banan i jakt på lämplig rygg och upploppet är för kort för att hon ska hinna fram till seger. 150.

B.Marie In Heaven (lopp 5) kom aldrig upp i någon hög nivå ifjol, men det handlar om en fin häst som på sistone jobbat otroligt starkt, samtidigt som hon lagt på sig en del muskler. Det blir nog svårt att vinna direkt efter vila, men passa henne framöver. 120.

Son Of God (lopp 7) får godkänt för comebacken senast och det är en häst som borde bli bättre ju mer han startar. Jag tycker att loppet ser rätt hårt ut och jag har ingen feeling för seger. 150.