Ågerup sammanfattar 2012

2013-01-06 | Nyheter

2012 Klart för summering.
Låt oss ta höjdpunkterna; Miss Sue V´s seger på Elitloppsdagen, nytändningen av Up Up and Away, Only in It´s Class, Milton Zet, Quangeroo Zet och Pastor Stephens spermier.Vi vet att när alla står på fyra friska då får man huka sig!
Men vad tråkigt att Moe Kungen floppade, att Weingartners skada inte läkte, att Pastor Stephens skada var värre än någon visste, att Leader of the Gang snurrade till allt, att Shack is Back skadades, att Russel Hills skada gäckar oss och att sjukdomarna förföljer oss. Två rejäla sjukdomsperioder på ett år klarar man inte. Allra helst inte årgångarna, där kommer inga chanser åter. Men Daniel håller vältränat så hästarna återkommer starkt.
Året blev ändå långt från förlorat. Vi blev 17e bland hästägarna och Daniel tog titeln som främste amatörtränare på Solvalla. 27 vinster och 2.6 miljoner insprunget är inte kattskit. Om vi får ett friskt år bör insprunget öka till det dubbla och då är vi med i matchen! Ännu roligare om någon av våra nära topp hästar tänder till och tar för sig i storloppen.
Om vi skall nå målet med seger i Elitloppet 2014 och seger i Prix D´Amerique 2015 måste sjukdomarna reduceras till några harklingar då och då och lite välbehövlig vila. För att få bukt med detta finns en plan. Denna gång skall inget överraska oss och med lite tur har vi hittat virus boten. Våra övriga projekt ser ut att ge oss en ny bot på kvarka och några nya skor samt trådlös halsinspektion. Vi har ju redan varit med och konstaterat att travandet är en naturlig gångart som styrs av en gen. Så nu är det slut på snacket om att trav skulle vara en onaturlig gångart.
Året gav oss inga större framgångar i USA men hästarna födde sig och Jimmy Takter krönte sin framgång med platsen i Hall of Fame. Året ser dock riktigt häftigt ut även där efter alla auktionsfynd.
Sammantaget har året prövat vår personal. Om inte förr så i sjukdom och elände måste det där lilla extra tas fram. Nu belönas tålmodig vård och bottenlös kärlek för att hästarna skall stå klara för drabbning när febern och skiten gått ur kroppen. Detta har de våra levererat!
Nu satsas allt på 2013 och ett helt år utan stallsjukor och skador. Huka er alla konkurrenter och lär alla spelare.
Eder beskyddare
Bengt
PS. Veckan blev inte ens klar förrän Daniel visade var skåpet skall stå! Vilken början!
DS