Årets hästar 2021

2022-02-14 | Övrigt

Vi kan väl starta bloggåret på stallets hemsida med konstaterandet att vi lyckades ta hem tre fina priser från Årets Häst-galan som hölls i lördags. Honey Mearas blev Årets Sto efter hennes triumfer i Derbystoet, Stochampionatet och Sto-SM. Caroline Närström tar hand om det nu femåriga stoet och vi säger grattis.

Francesco Zet blev Årets Treåring efter triumfer i Kriteriet och Breeders Crown. Carolina Persson heter skötaren till Francesco och det blir självklart spännande att se hur hans fyraåringssäsong kommer att se ut.

Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet blev Årets Äldre på galan och skötaren Ellinor Wennebring tog emot priset i studion i Stockholm.

Stall Zet hade ett enormt år på tävlingsbanorna igen under 2021. Kriteriesegern och Elitloppssegern smäller så klart väldigt högt, men känslan att vara med och vinna lopp som Stochampionatet, Derbystoet och Sto-SM under samma år är helt grymt. Många hästar har varit med och bidragit till att Daniel Redén åter körde in mest pengar av landets tränare, men det är som vi alltid sagt, utan personal som vill vara med på resan skulle det inte fungera. Alla som är med i teamet förtjänar beröm och tack, för utan dem rullar inte hjulen på vagnarna som tränar hästarna mot framgångar.

Vi ligger som bekant ganska lågt än så länge i år och våren ser inte ut att vara nära, så det lär dröja ett bra tag innan vi trampar igång säsongen på allvar 2022. Men det gör inget. Den som väntar på något gott, ni vet…