Bengt tycker till om dom nya hästarna från USA

2011-12-21 | Nyheter

Nyheter i stallet så här från sidan.
Det blev några förstärkningar avdelningen bättre begagnat från USA. Av någon anledning slutar amerikanarna när våra börjar, på samma sätt som fransmännen börjar när våra slutar. En lång karriär för de hållbara talangerna.
Avdelningen beprövade talanger tycker jag Leader of the Gang, Miss Sue V och Johnny B Kemp kvalar in till. Daniel har redan inlett uppbyggnadsarbetet av pållarna vilket brukar innebära härliga rundor på slingan av mer eller mindre cirkuskaraktär. Personalen bettar om vem som skall komma hem först. Dessa amerikanare är i allmänhet trimmade för heat träning och start på milebanor. Allt annat finns inte till dess att de kommer till Furuby. Här finns varg och älg och en liten lurvig rackare (Kungen) att titta storögt på.
Till våren skall dessa (och landsmannen UpUp) sopa banan med 4-åriga hingstar och ston.
En luring är Only in its` Class. Fruktansvärd fart men ?. Den som kan få denne att lugna ner sig och inte se STORA FARAN hela tiden har sin försörjning tryggad.
Från landet däröver kom även tre ettåringar.
Snyggast utan konkurrens är Confectionere som Daniel fyndade enbart på exteriör. Sören gråter i sin himmel över att inte kunna träna denne. En riktig fullpoängare. Nu återstår det att se om det finns motor under skinnet. Annars får han väl åka runt och bara visa upp sig mot betalning.
Windy Ways skall på sin gamla stam kunna ta för sig och är inte olik Russel Hill.
Grymme Own It skulle Daniel aldrig köpa. Ett glosögt kraftpaket som enkelt kan hålla reda på släkten, han är kusin med sig själv, genom att bröderna Conway och Angus Hall återfinns som morfar och far. Dock har han fyra ben och en svans och är riktigt välväxt. Denne skulle aldrig komma i närheten av Jimmy Takter Stable!
Nu blir det spännande att se hur dessa står sig mot Zettar och Bokoar som kan studeras på Zet´s hemsida.
Bengt