Daniel Redén

2021-02-06 | I huvudet på...

…Daniel Redén. 

– Jaha, du får tydligen inte nog av uppmärksamhet. Nu ska du tydligen ta stor plats på den egna hemsidan också.

– Ha ha, ja, men det här ska inte handla om mig, så är i alla fall inte tanken. ”I huvudet på…” ska bli allt annat än min historia i travsporten och jag tycker att vi har väldigt många människor värda att få reda på mer om överallt i landet, så jag vill att bollen ska landa i princip var som helst.

– Exakt vad menar du då? Var som helst? Vem som helst? Hur som helst?

– Ja, men utan att de vanliga frågorna ställs. Jag vill försöka få reda på vad andra människor i sporten funderar på och helst vill jag att vi släpper lite på korrektheten. Bort med slentriansvaren, Och det gäller att komma på annorlunda frågor också så klart. Det här ska bli en rolig grej och vi har en fungerande hemsida med en tidigare journalist/reporter anställd i företaget, så då får man försöka utnyttja det till något kul. Bollen ska som sagt landa hos, i princip vem som helst och ämnena som tas upp ska kunna vara vad som helst. Det behöver inte handla om senaste jobbet med en häst, det är inte ens säkert att nästa person är någon som aktivt jobbar med hästar. Det finns spelare, totopersonal, banarbetare, foderleverantörer och en himla massa andra människor som mycket väl kan hamna i frågestunden ”I huvudet på…” och jag vill veta hur livet ser ut för alla de personerna. Vad gillar de att tänka på? Den här idén har jag spånat på sedan en tid tillbaka och nu verkar sidan vara färdigbyggd för ändamålet.

– Är det du som ställer frågorna?

– Delvis, tror jag, men tanken är att senaste personen som intervjuas får skicka iväg ett önskemål om nästa intervjuoffer och då ska också en specifik fråga, fundering följa med. Och det kan ju dyka upp någon människa som ska förhöras där jag är nyfiken på något speciellt och då får jag lägga in mina frågeställningar kring den personen.

– Har du någon favorit, någon som du gärna vill ska dyka upp här framöver?

– Jag har ju bollat vidare till en person och den människan är, tror jag, ganska ovetande om att jag är nyfiken på dennes liv. Jag kan väl avslöja att personen till stor del är anledningen till att jag fastnade för travsporten när jag var ungdom. Förhoppningen är att vi kan få ut roliga anekdoter och funderingar från sporten.

– Nu är det ju du som är huvudpersonen i premiäromgången…så då kan vi väl få fundera vad som är i huvudet på Daniel Redén?

– Nej. Jodå, men det blir inget roligt alls faktiskt. Det är kallt och vi har jobbat stenhårt med banan de två senaste dagarna och faktum är att jag är ovan vid kylan, så man blir tröttare än vanligt, speciellt på kvällarna och igår somnade jag tidigt kan jag säga.

– Hur började du med trav?

– Lägg av!

– Va?

– Det här är inget forum för reportage i tidningsform. Inget porträtt av mig på det viset. Det har skrivits många gånger om ridskolan, hur jag hamnade hos Tarzan och Cattis och hur jag åkte moped, själv, från Enköping till Rättvik en sommarkväll för 26 år sedan och jag tror att folk har börjat fatta den grejen nu. Kniven i skogen, vargen som ylade när jag slog upp tältet på väg hem mitt i natten och allt det där. Det har vi hört förut.

– Okej. Fattar. Men om jag säger så här: kan du bli huvudperson igen här i ”I huvudet på…”?

– Det bestämmer inte jag. Min önskan är att kedjan tar sig till de mest annorlunda platser och spännande personer som finns och lite spänd är jag på hur det kommer att se ut efter några veckor. Vem man skickar bollen vidare till säger lite om personen som utfrågats inbillar jag mig. Det blir roligt att följa tråden. Om någon helt plötsligt får för sig att en specifik fråga skulle vara intressant att ställa mig, ja, då får vi ta den smällen och göra comeback, men planen är att vi ska ta oss mot sportens alla områden och hörn, inte bara till aktiva tränare och kuskar. Med det utesluter jag inte att Robert Bergh eller Björn Goop en dag hamnar i centrum här. Det vore väl intressant att ställa dem annorlunda frågor också.

– Ska vi avsluta för idag?

– Det kan vi göra. Det här är ju bara inledningen och det är nästa gång vi drar igång på allvar.

– Och då ska vi få träffa?

– Det får ni se då. Avslöjar inget här och nu utan vi säger tack för idag och välkomna åter.