Delicious!

2016-09-26 | Nyheter

Delicious U.S. visade upp sig på Solvalla under Kriteriehelgen och sprang under 1.10,0 för första gången i år.
Daniel Redén ville gärna att Delicious U.S. skulle få springa av sig, i bra tempo, för första gången sedan återkomsten efter skadan som stoppade henne från bland annat start i Elitloppet i våras.

Örjan Kihlström kunde sända Cantab Hall-dottern till tät efter 550 meter och väl i tät höll han inte igen, åtminstone inte under loppets mittdel. I sista sväng, när Kihlström kände att allt var under kontroll, tog han försiktigt upp Delicious, som ändå kunde lunka i mål på 1.09,8a/1.640 meter. 200.000 kronor belönades hon med och det här var hennes femte raka seger för året.

Charlotte Andersson sköter stoet, som siktas mot Paris i vinter.

För Global Tootsie blev det en tråkigare dag på Solvalla. I loppet kom hon aldrig till från dåligt läge. Hon kom i mål med sparade krafter och såg fin ut och efteråt blev det besök i provtagningsstallet. Där trampade Pastor Stephen-dottern på en brunn i duschutrymmet, brunnen sprack och Tootsie snittade upp ett jack i ena bakkotan. Det blev besök hos veterinären på kliniken och stygn för att lappa ihop jacket. Global Tootsie är inte inne i någon flytperiod, men vi hoppas att hon kommer igen så snart som möjligt.