Delicious är hemma

2016-05-01 | Nyheter

Delicious är sur på Daniel, men mår bra. Att hon är sur beror på att boxvila väntar efter ingreppet i vänster framknä och hon vill så gärna komma ut och röra på sig.
– Det är ett gott tecken. Delicious U.S. är halt- (i skritt) och feberfri efter ingreppet och verkar må väldigt bra, men fortfarande vet vi mycket lite om vad som kommer att hända med henne framöver. De närmaste dagarna är viktiga och vi ser gärna att febern håller sig undan och att andra komplikationer inte uppkommer. Vi håller våra tummar att hon klarar sig ur det här på bästa sätt och jag vill åter betona att hennes framtida tävlingskarriär är oviss. Jag vet inget om den i dagsläget och om en vecka eller mer kan vi kanske få en aning om hur hon tagit sig igenom detta äventyr.

– Allt är en svårlöst gåta för oss och veterinärerna som undersökt henne. Hur och varför den här skadan kom lär vi aldrig få ett vettigt svar på, men idag är vi glada över hästens sinnestillstånd, vilket är glatt. Hon verkar vara nöjd över att ha kommit hem, men sur över att behöva stå i boxen. Det behöver hon göra ett bra tag framöver och vi ger henne antibiotika mot en eventuell infektion. Jag kommer att ta ut henne ur boxen och låta henne beta lite gräs i eftermiddag, för det är hon värd och jag tror hon längtar efter det.

Så ligger det till idag och jag är väldigt tacksam över att ha fått hem Delicious igen.

Daniel