Det är inte förstapriset…

2017-04-28 | Nyheter

5.000 kronor i förstapris eller betydligt mer, det spelar ingen roll för skötarna när deras hästar väl står klara för strid på jakt efter seger.
Det fick vi uppleva i Gävle under torsdagskvällen.
Det var spännande på förhand, med två debutanter på svensk mark och Hillmans framträdande går inte att klaga på. Efter dubbla galopper i tidigt skede reparerade fyraåringen snyggt och gick i mål i okörd stil efter att ha avverkat loppets sista 1.500 meter i trakterna under 1.11,0. Många fick så klart upp ögonen för hästen och han blir påpassad nästa gång.

Massive Clout (e. Muscle Massive-Royal Clout) är egenuppfödd och ingen dyr auktionshäst, som påtalats från vissa håll, och har huserat i Marcus Melanders stall i USA fram till i vintras. I jobben har Massive Clout agerat trögt och oinspirerat, nästan slött och att han skulle svara för den prestation han gjorde i Gävle var minst sagt överraskande. I värmningen blev han het efter att Daniel försökt få upp honom på bettet och efter defileringen såg det inte så lovande ut då Örjan Kihlström fick brottas en del med att få Muscle Massive-sonen lugn.

I loppet blev det allt annat än enkelt. Tredjespår i bra fart till ledningen och 1.13 första kilometern borde ha satt sina spår, men hästen svarade ärligt attacker på upploppet och kom hem på en låg 1.14-tid full distans.

Och det vackra i det hela är att på sidan se en skötare bli alldeles salig över en hästs prestation, i det här fallet visade Sara Andersson varma känslor och då handlade det om ett uppsamlingslopp. Lopp 12 en torsdag i Gävle. Vackert.