Don Fanucci zet sprintermästare

2020-07-02 | Nyheter

Det är osannolikt, i det närmaste. Backa fyra månader, till början av mars och se var Don Fanucci Zet stod då…

Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) är ju bara för skön som individ. Inte bara att han idag vann Sprintermästaren i Halmstad på svenskt rekord, 1.09,6a/1.609 meter, utan hela hästens uppsyn gör att man bara vill ta hem honom, sitta och surra med honom i soffan när fotbollsmatchen eller den romantiska komedin rullar på skärmen framför oss.

Det ska ju inte gå, det begriper de flesta som kan trav, men Don Fanucci Zet är något annat än en vanlig häst och det kanske är som tränare Redén säger: att stammen, med 50 procent passgångarblod, faktiskt frambringat en ny ras av travhäst?

Titta på loppen och se vad han gjorde idag, Don Fanucci Zet. Det blev två segrar i tuff konkurrens och han är ett hemmabygge, skapad av Daniel Redén och Johan Arneng. Fantastiskt roligt på alla sätt och roligt hade även Victoria Sakariasson i Halmstad. Victoria sköter fyraåringen som nu kan titulera sig klassisk vinnare.

Och så säger vi också grattis till silvermedaljen för Golden Tricks (e. Trixton) i Stosprintern. 400.000 kronor fick hon för den starka insatsen.

Don Fanucci Zet final (öppnas i nytt fönster)

Försök (öppnas i nytt fönster)