Efter "Belgique"

2017-01-15 | Nyheter

Fyra till start och alla tjänade pengar. Det var en mycket bra dag på Vincennes denna söndag.
Minuten efter att Tom Davies slagit in karriärens första Premier League-mål i Evertons 4-0-seger över Manchester City gick starten i årets upplaga av Prix de Belgique på Vincennes.

Daniel Redén hade fyra hästar till start och det gällde för Call Me Keeper att ta en plats bland de tre främsta för att kunna vara med i Prix d’Amérique om två veckor.
Pine Chip-sonen fick ingen lätt inledning och det blev en rad positionsbyten i täten innan han kunde placeras först på innerspår. Lionel fick inte heller han en lätt resa. Dödspositionen var ledig efter forcering mot främre träffen och där klev den norske fuxen ut när rusningen lagt sig.

Call Me Keeper kunde inte svara mycket starkt avslutande Briac Dark sista biten, men knep andraplatsen före en vasst spurtande Wild Honey.

Att Wild Honey skulle vara bra hade stallet aningar om, men kanske inte att hon skulle spurta så starkt efter resa i spåren under loppets avslutande kilometer. Det var en smygresa som det siktades på och vi är glada att hon fick visa att hon förtjänar sin plats i Prix d’Amérique.

Plus även till Trinity Zet, som från positionen sist på innerspår avslutade bra till sjättepriset.

Summerar man dagen går det inte att vara annat än jättenöjd. Närmare 60.000 euro inkört och fyra hästar klara för Prix d’Amérique om 14 dagar. Extra kul är det förstås att svenskfödde Call Me Keeper nu har en plats i loppet.

Länk