Elitloppet till Propulsion

2020-06-01 | Nyheter

Nioårige Propulsion (e. Muscle Hill) vann Elitloppet 2020!
Jo, det gick. Efter fyra Prix d’Amérique utan seger och lika många försök i Elitloppet utan att få sätta pricken över i var det så dags för Propulsion.
Efter ett försök där Propulsion tvingades trava i tredjespår hela loppet hade stallets stora stjärna ändå krafter att vinna finalen efter en mer spårsnål resa. Det finns så mycket att säga om Propulsion. Han har verkligen förgyllt sporten, inte bara för stallet, utan vi har en viss känsla av att många travfans i landet, i norden, i Europa och övriga världen gillar vår superstar. Det var också därför telefoner svämmade över av gratulationshälsningar hos många av teamets arbetare under söndagskvällen. Propulsions seger i Elitloppet väckte känslor, det står helt klart och visst, man kan presentera 2020 års Elitloppsvinnare som en bisak, en bisats med tanke på situationen med Coronaviruset, men det vore väl en aning orättvist mot hästen som faktiskt sprang två heat över "milen" och till slut slog sju motståndare i den där – för oss – oförglömliga finalen.

Pengar struntar vi i. Sorbet var i alla fall fyra (femma i mål) i finalen, Missle Hill sexa och Ellinor Wennebring sköter som bekant alla tre hästarna. Teamet hjälptes så klart åt under tävlingsdagen och vi kan också glädjas åt att Golden Tricks (e. Trixton) fick visa lite av sitt kunnande när hon vann Delicious lopp för fyraåriga ston. Där är Michaela Magnusson skötare.

Ta hand om er och miljoner tack för alla hurra och grattisar.

Länk