En första rapport om nya jänkarna

2014-01-13 | Nyheter

Nu har USA fynden landat på gården och jag har fått chansen att känna lite på dom.
Först hem var Order By Keeper h.4år Credit Winner – Fabulous Kemp(e. Yankee Glide u. Emilie Cas El helsyster med Angus,Andover,Conway Hall och inte minst mor till Trixton)
Här har vi en ordinärt byggd herre som inte riktigt tävlat upp mot förväntningar. Vann ett par lopp på Meadowlands i våras och sedan ett par på Yonkers. Såg väl lite stressad ut – högt käkad och travhobbles. Vinnartid 1.10,7.
Kommentar: Det här är en häst jag tror det finns en hel del utveckling i. Jag tycker redan att han har tagit åt sig av vår träning och börjat arbeta på ett bättre sätt i leran. Förhoppningsvis kommer han kunna hävda sig mot de bästa i kullen, men då krävs det att han slappnar av i loppen.

Äldst av fynden är Luckycharm Hanover en 6 årig hingst efter Andover Hall och Lady Luck Hanover ( dotter till Beat the Wheel ). Vunnit nära 3 miljoner kr och tävlat just under toppskiktet i USA. Bästa vinnartid 1.09,9 . Tog tre raka segrar Augusti/September men har därefter sett lite sliten ut.
Kommentar:Jag hade stora förväntningar på Luckycharm när han kom till gården, men det visade sig att han var rejält sliten och vi har fått lagt om planeringen med honom. Nu gäller det i första hand se till att han står på fyra friska ben och inte har ont i kroppen. Det här kommer ta tid, men han har visat hög kapacitet i USA så kan vi få ordning på honom kan det bli åka av,men som sagt det här kommer ta tid.

Sedan fick vi med oss ett par damer.

Bostonz Credit sto 4 år efter Credit Winner u Pleasecometoboston e Cumin. Lite udda stammad men bra match med Pastorn. rekord 1.12,2 som tvåa. Har vunnit med nos några gånger så de som tror på skallen har en här. Ingen skönhet alltså men en kämpe.
Kommentar: Bostonz ser inte så märkvärdig ut och hon var också lite sliten när hon kom. Jag hade inte de största förväntningarna när jag körde henne första gången, men hon överraskade mig rejält så mina tankar om den här tjejen har stigit rejält. Nu gäller det att få lite ork i henne, travet har hon i sig redan.

Ingen auktion utan en råtta i påsen. Vi minns Delicius från förra året. I år blev det Ruby 3 år sto efter Explosive Matter u Giza (Dream Vacation). Bakåt skymtar Muscle Massive m.fl. kändisar. Köpet får väl anses som ett fynd då hon i sin sista start i USA för oss var tvåa i Matron och snabbt betalade av halva köpeskillingen!
Kommentar: Hon är bara två år och har redan hunnit med att starta 13 gånger! Jag räknade kallt med att hon skulle vara sliten, men hon var som en katt första gången vi körde henne. Hon har ett hett temperament, men det ska bra tjejer ha. Hon har både talang och styrka. nu tränar vi på och hoppas på en start i April är hon bra så kan det ev bli aktuellt med en resa till USA för lite större lopp där, men det får framtiden utvisa.

Laneheart 3 år var med i transporten hem.
e.Infinitif u.Lane of Dream
Kommentar: En välvuxen 3åring som inte hann med borta i USA, men han har kvalat på en 15 tid tidigt som 2åring så fart finns och jag tycker det är en intressant häst då han har en grym exteriör, det saknas dock flera månader av träning så det blir ingen tidig start för honom. Han har gått några jobb i leran här och det känns som en bra häst.