En magisk vecka

2021-11-11 | Övrigt

Från i söndags, till igår…det har varit smått magiskt och det är overkligt när man tänker efter på vilka fina och bra hästar vi har i stallet för tillfället. Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna slutade som bekant med två segrar och ett andrapris efter att Francesco Zet (Father Patrick) och Glamorous Rain (Muscle Hill) vunnit sina respektive lopp.

Francesco Zet dundrade på i ledningen i sitt lopp och vann tämligen ohotad i söndags. Kriteriet och Breeders Crown väger tungt under samma säsong och oavsett vad fansen säger så är Lina Perssons skyddsling kungen i kullen för oss.

Glamorous Rains insats i Breeders Crown blir inte lättare att smälta trots att det nu passerat fyra dagar sedan triumfen. 1.12,2a/2.140 meter av ett treårigt sto som vandrar först i tredjespår under slutrundan…det är knappt verkligt. Jenny Sundin sköter den här damen.

Don Fanucci Zet (Hard Livin) och hans slutvarv på Romme i tisdags ska vi sent glömma. Alltså, hästen landade på 1.13,7a/2.140 meter och någon lär ha klockat Don Fanuccis sista 800 meter i andraspår. Första kilometern passerades på, typ, 1.18,5-1.19 och det förstår alla att det inte är lätt att landa på en supertid då. Hur som helst så såg allt toppen ut och Ellinor Wennebring sköter. Ellinor tar även hand om Damien (Muscle Hill) som på Solvalla tog andra segern på lika många försök under onsdagskvällen. Även här var det lågt tempo som rådde under första kilometern och Damien fick göra jobbet på utsidan. Det såg väldigt fint ut sista biten och enligt rapporterna kom Damien in i stallet med träningspuls efteråt. Att Damien är stark har vi förstått hela tiden, men styrka ska omsättas på banan också och det står klart att tränare Redén i alla fall är på väg att hitta rätt väg för den här treåringen.