En stor liten krigare!

2016-04-04 | Nyheter

Daley Lovin var stallets vapen i Kjell P Dahlströms Minne i Mantorp på måndagskvällen och utflykten till Östergötland slutade med harmonier i dur.
Erik Adielsson fattade gott tycke för Daley Lovin under hästens fyraåringssäsong, bland annat efter fjärdeplatsen på Jarlsberg, mot femåringar, i juli fjol. Det var den gången Daley Lovin, som ende svensktränade fyraåring 2015, travade under 1.11 över medeldistans och efter flera plusbetonade pallplaceringar med Erik var det nu dags för triumf.

Daley Lovin placerades i andra ytter, i rygg på Explosive de Vie, medan Stefan Melander ångade på i bra fart i täten bakom Volstead. Innan slutkurvan var Adielsson mer eller mindre tvungen att ge sig iväg i tredjespår, men samtidigt fick Volstead full marschorder i ledningen och på så vis hittade även vinnarhålets Je t’Aime Express ut i slagläge.

Upploppet blev en hård strid mellan Volstead, Je t’Aime Express och Daley Lovin, där den sistnämnde hade bäst ork och fart sista biten.

1.12,0a/2.140 meter blev segertiden och 150.000 kronor belöningen. Fem stjärnor delas även ut till både Volstead och Je t’Aime Express.
– Jag är tacksam över att få den här stunden med Daley Lovin. Hästen gjorde några riktigt bra insatser förra året och nu fick jag äntligen vinna med honom, sade Erik Adielsson efter loppet.

Isabelle Eriksson sköter hästen.

Länk