En trogen vän gick bort

2020-09-25 | Övrigt

Erin Zet (e. Hard Livin) spurtade till vinst i Gävle, Versace Face (e. Joke Face), Bokli Rapp (e. Mörtvedt Jerkeld) och Conrads Kickoff (e. Ken Warkentin) gjorde oss hundraprocentiga i Hudiksvall, men veckan har också varit tung.

Caroline Närström sköter Erin Zet och Conrads Kickoff, Caroline Persson tar hand om Bokli Rapp och Maarit Mäkelä passar Versace Face. Bra så. Kul dag i Hudiksvall igår. Trav på riktigt sade Redén. Hagmyren en brittsommardag när doften av högtryck omfamnar aktiva runt banan. Travdagar som dessa är lika viktiga som storloppsdagarna, i alla fall för oss. Att se hästar fungera som man tänkt sig är tillfredsställelse i ordets rätta mening för många som håller på med trav på aktiv nivå och gårdagen var ett gyllene exempel på att det var just välsmord funktion i förberedelserna.

Men allt har inte varit skoj den senaste veckan. Daniels kamrat Hercules Laser somnade in i början av veckan och när vi började diskutera betydelsen av den hästen blev det tungt. Hercules har följt Daniel under i princip hela hans karriär. Han var med till Karlstad när Redén jobbade hos Goop, fick följa med tillbaka till Enköping och under alla år på Furuby har Hercules hållit ett eller båda ögonen på vad Daniel haft för sig på gården. Helt plötsligt är nu denne kamrat borta…och det blir tomt.