Fredagen den 29 april var ingen rolig dag

2016-04-30 | Nyheter

Det känns oerhört tråkigt att berätta att Delicious U.S. mår dåligt och har varit under veterinärvård det senaste dygnet.
Daniel Redén var under fredagen tvungen att ställa in resan till Åby, då Delicious U.S. behövde uppsöka veterinär med anledning av svullet framknä.

Vad som har hänt med Delicious U.S. kan ingen svara på, för ingen vet, men hon har varit halt och som det verkar har hon fått något slags trauma på utsidan av vänster framknä.

Det var som sagt ingen rolig fredag och Daniel Redén ber vänligen att få undvika att svara på telefonsamtal gällande Delicious hälsotillstånd under de kommande dagarna. Svaren alla söker finns i den här artikeln, för ingen i stallet vet mer om hästens skada eller hennes framtid än det som står skrivet här.

– Det var en hemsk dag igår. Runt lunchtid lämnade vi gården för att åka till en klinik och där konstaterades att Delicious av någon oförklarlig anledning fått ett trauma i vänster framknä. Allt var väldigt diffust och leden var svullen, benet vätskefyllt och hon visade tecken på lymfangit, utan att någon anledning till varför hittades. Allt är märkligt. Charlotte, som sköter hästen, pysslade om Delicious som vanligt på kvällen och på morgonen dagen efter var hästen svullen i benet. Yttre våld av någon form hade gjort ledkapseln förtjockad, vilket visade sig genom ultraljudsundersökningen igår. Delicious sövdes ned sent på fredagskvällen och man har spolat rent i lederna i vänster framknä. I nuläget vill jag bara att hon ska känna att hon kan komma tillbaka till ett normalt liv och må bra. Jag kan inte svara på hur en eventuell tävlingskarriär ser ut, för det vet vi inte och det känns förstås tråkigt att Delicious inte kan vara med och visa upp sig för publiken på Solvalla, i Elitloppet.

– Samtidigt är jag nöjd bara hon kommer ur den här händelsen helskinnad. Som bekant har hon tidigare sjukdomshistorik med magproblem och sådana här dagar kan ju lätt rubba hennes kropps system. Idag, lördag, har jag på morgonen besökt Delicious på kliniken och jag blev glad av att se henne igen. Hon hade ätit mat, utfört sina behov som vanligt och jag lämnade foder hon är van att äta på kliniken. Jag vet inget mer än detta idag och nu önskar jag en lugn dag efter ett helvetiskt dygn. Jag var riktigt deppad och ledsen igår och trodde för ett ögonblick att vi hade förlorat en kär vän och fantastisk individ, säger Daniel Redén.