Genomgång av stallets 3åringar

2014-02-27 | Nyheter

Stall Zets 3- åringar.

Nu är snart våren här och det brukar betyda debutanter från stallet.

Ruby (Explosive Matter-Giza (Dream Vacation)) är redan en etablerad stjärna med andra priset i Matron och nära 100.000$ insprunget. Samma storlek och karaktär som åldringarna Delicious och Miss Sue V. Hon har ett riktigt skarpt humör och det mesta ska vara på hennes villkor, men det är ju så toppston ska bete sig. Hon har lagt på sig en hel del muskler under vintern, det känns i jobben vilken springare det är, vi har dock inte kört några tempon. Jag beräknar att hon ska starta igång i April, mitt största mål är Hambletonian Oaks, men då ska allt gå enligt planen.

Låt oss gå vidare i listan utan inbördes ranking.

Thelma Zet sto e. Angus Hall-Yena Boko
Thelma är en hetlevrad dam som har bra kapacitet, men humöret måste vi jobba vidare med, kvalar inom kort

Tennessee Zet s. e Ganymede ? Niagara Zet
Hon har varit långtidsskadad och har precis börjat tränat igång igen och det är många timmars arbete kvar för henne.

Eder Bob h.e. Crazed- Keystone Blaze
Han blev sparkad på käken som 1åring och stod på klinik och fick skruvas ihop, så han blev lite efter av den smällen. Han har väldigt lätt för sig och jag tror att han kommer att göra sig gällande i lite större sammanhang. Han är redan kvalklar, men med tanke på tappet som unghäst får han träna lite till

Borga Glamour v.u Flirting Man ? Mali Baba
Borga är väl vår kulls svarta får, han är lite elak av sig och är nu kastrerad, tiden får utvisa vad han vill själv, ingen tidig start.

Miss Southwind s.e. Ken Warkentin ? Lagunilla
En fin märr som gjort allt rätt och ska kvala inom kort, jag har lite förhoppningar på henne i år.

Truman Zet h.e. Make it Happen ? Credit Player
En ruggigt läcker individ, jag hoppas han levererar som han ser ut. Lite egen av sig i humöret (tonårskaxig) På övre halvan av gänget.

Trinity Zet s.e. SJs´ Photo- Kleo Zet
Kan vara årgångens bästa 3årsmärr, men upp till bevis. Hon kvalar på Onsdag. Hon har aldrig satt en fot fel i träning, men är lite bakrädd av sig så det blir intressant att se hur hon sköter sig i kvalet. Hoppas på ett fint år.

Thed Ty Tass Zet e. Muscles Yankee ? Orphan Zet
Thed joggade 19 i kvalet på ett bra sätt, han mäter inte högre än 1.50 i mankhöjd, men bra lungor och helt rätt inställning, kullens dark horse

Texas Zet h.e. Love You ? Kramer Cascade
Här är motsatsen till Thed, han är säkert 1.70 i mankhöjd. Kvalade på 20,5, men det behövs lite mer träning i hans stora kropp, han har en fin lunk.

Sorbet h.e. Super Photo Kosmos-Altar Bound
Stallets senaste tillskott, han kan vara den starkaste treåring jag stött på, en väldigt fin individ som jag har stora förhoppningar på, men det ska visas på banan först.

Och amerikanarna

Important Matters h.e. Yankee Glide ? Andyanna
Han var dyrast av mina inköp av ettåringar, det är inget köp jag ångrar. Han känns som en liten F-1 bil, jag tror det blir en riktig löphäst, längtar att se hur han sköter sig i kvalet.

Blueberry Volo s.e. Yankee Glide ? Bluer than blue
En liten märr som inte sticker ut allt för mycket, hon gör det hon ska och man behöver aldrig gnälla på henne. Svårbedömd om fågel eller fisk.

Bringhome the Gold h.e. Muscle Mass- Hope Floats
Han har haft stora bekymmer bed sina framben, det har blivit miltals bättre sista månaderna och hoppet flyter 🙂 han har grymma lungor och fortsätter han utvecklas i den här takten så kanske…

Importedfrmdetroit h.e. Majestic Son ? H P Espoir
Var besvärlig som liten och var lite istadig till en början. Nu sköter han jobben klanderfritt och allt känns bra, han har bra motorer och styrka det är bara psyket emot

Whitehous Express h.e. Yankee Glide ? Miss Garland. En bror till Vivid Photo med över 3 miljoner dollar på kontot.
Han kvalade på 21 och blev trött på det, men känns riktigt uppåt i jobben efter, det är en liten köttbulle som måste startas igång, han kan gå en bra bit upp i klasserna.

Be Spontaneous h.e. Andover Hall ? Inspired Society en bror till våra hästar Weingartner och Upscale.
En förväxt bäbis, han har en defekt på frambenen, men det visste vi när han köptes. Vi har inte haft några problem än och han tränar starkt i sanden. Kvalar snart.

Stand Bayou h.e. Donato Hanover ? Roux Hanover (Mr Lavec)
Kvalad på 18,3 Ett prisfynd för 3000$.
Ingen ville ha honom i USA då han har väldigt veka kotben bak. Jag gillade hästen skarpt förutom det, nu har vi försökt och bygga upp honom för att hålla för lite tävling. Kvalet igår var imponerande, på tok för lång käk, men styrka som gjorde att han orkade hålla ihop aktionen. Får jag honom att hålla så kan det nog bära en bra bit upp i klasserna.

Green Bax h.e. Cantab Hall ? Bax Machine lagt bl.a. Q45
Min personliga favorit som jag har stora förhoppningar på. Han har väldigt lätt för sig, men han kan vara lite vass så vi skyndar långsamt, ett råämne!