Hallå Kirsi!

2016-04-11 | Nyheter

Hej, Kirsi Manninen, som för närvarande sköter stallets filial i Frankrike.
Hur är det?
– Bra. Allt är toppen.

Grattis till den minst sagt imponerande segern med Call Me Keeper på Vincennes i lördags.
– Tack…det var en pärs. Hästen var helvild hela dagen, helt galen och jag hade ont i magen ända fram till loppet var kört, då släppte allt.

Är det vanligt att Call Me Keeper beter sig på det viset?
– Ja, på trav är han galen och både jag och Daniel blev nog extra stressade i lördags. När hästen gjorde de första starterna i år var han mer nervös och spänd. Nu vill han äga hela världen och vara överallt. Han är nöjd med livet och i jättebra form.

Han sprang 1.10,6a/2.100 meter i lördags och man kan undra vad folk säger om honom i Frankrike?
– De skakar mest på huvudet här på Grosbois. Du vet, jag skrittar mest runt, låter honom äta gräs och bestämma själv vad han vill göra, så de ser sällan när jag kör jobben i skogen. De fattar inget när han är så där bra på banan. Och Franck (Nivard) ruskade bara på huvudet han också i lördags. "Det är ett monster det här" sade han och sedan fick han inte fram ett ord. Efter en stund berättade han att Call Me Keeper är en häst som alltid vet själv vad han ska göra.

Du själv då…du har varit många år i Frankrike nu. Hur började din travkarriär?
– Hela min familj har hållit på i travbranschen och både farfar och pappa vara tränare. 1998 kom jag till Anders Lindqvists stall där jag tog hand om Louise Laukko tills hon såldes till Jean Pierre Dubois, då slutade jag.

Sedan har du jobbat med din sambo Nicolas Roussel…
– Precis och i april fjol lämnade vi Paris för USA och jobb hos Trond Smedshammer.

Hur kom det sig att du började jobba med Daniels hästar?
– Jag träffade Daniel en dag när han besökte gården där Trond håller till i november fjol. Jag tyckte att han skulle kunna skicka några hästar till Frankrike som jag kunde ta hand om och i december blev det så.

Och nu firar ni framgångar tillsammans.
– Ja, både Call Me Keeper och Luckycharm Hanover har gått jättebra och båda två startar på Vincennes i slutet av den här veckan.

Länk