Hur är det med…

2016-03-18 | Nyheter

…Molle C.D. som inte synts till på tävlingsbanan sedan den 19 september 2014?
Molle C.D. var en av dina mer framträdande starthästar under 2013. Han klev under den hösten fram som en av kullens bästa fyraåringar, vann Derbyuttagning och semifinal till Breeders Crown, men har efter det inte alls fått någon större utdelning på banan. Daniel Redén berättar om vad som hände med hästen.
– För det första började han bli väldigt osäker i loppen och det skedde i samband med Derbyt på Jägersro. Jag vet inte vad som hände. Plötsligt började han gå över i passgång i värmningarna så vi var tvungna att tynga ned honom, vilket i sin tur gjorde att han började slå sig på armbågarna. Inga fel hittades på honom i den vevan.

Vad hände sedan?
– Hästen började skruva upp sig allt mer…i och för sig har han väl alltid haft de tendenserna, att kunna bli lite vass, men det här var något annat och inför den senast tilltänkta starten fick jag stryka honom. Han var så bråkig att han knäckte en halsplatta i värmningen.

Det är många som undrar hur det är med Molle C.D. idag.
– Ja, vi fick faktiskt till honom skapligt under 2015 och skulle precis anmäla till kval när han helt plötsligt blev halt i hagen en dag. Hästen hade gått 1.16,5/3.000 meter i jobb inför det och var i fint skick, men det visade sig att han hade fått en hovbensfraktur och en sådan skada tar tid att få bukt med. Vi fick vänta ut honom helt enkelt.

Och nu?
– Vi passade på att kastrera honom under uppehållet och idag bor han ute med sin flickvän, vilket fungerar bra. Han har blivit lugnare, men med Molle vet man aldrig. Det går inte att säga hur han kommer att uppföra sig på banan. Att han är kapabel vet alla, men en häst måste fungera på banan för att få ut kapaciteten på rätt sätt.

Molle C.D. såg ju ut att gå en ljus framtid till mötes under säsongen 2013. Rent sportsligt, är hans karriär en besvikelse för dig?
– Precis, sett ur sportslig synvinkel och inte ur en individs, så ja. Att ha en häst av Molle C.D:s kaliber i stallet och ändå inte få ut något speciellt av det är frustrerande, men det har varit många faktorer som spelat in och vi har sett vad han i grunden kan. Idag känns han bra. Han är på rätt väg igen.

Vilket betyder…?
– Att kval är nära, men det törs jag knappt säga. Jag hoppas på det i alla fall, men hästen har tappat mycket, tappat säsonger på tävlingsbanan och det är svårt att säga hur starkt han kan komma tillbaka. Det som är positivt är i alla fall att vi idag kan köra honom med aluminiumskor och utan armbågsskydd. Det fanns inte för ett par år sedan.

Länk