Inför "Belgique"

2017-01-15 | Nyheter

Här går vi igenom vad vi anser om de hästar som startar i Prix de Belgique denna söndag.
Trinity Zet
Har gjort starka insatser på Vincennes så här långt, men man ska komma ihåg att det handlat om autostart och kortare distans än vad som nu är fallet. Trinity är självklart inget hett bud i jakten på vinnaren av loppet och skulle hon smyga med till penningplacering är det gott så.

Call Me Keeper
Kommer till uppgiften med dokumenterad form och har två täta starter med sig i bagaget. Kapaciteten räcker för att sluta långt framme och han kommer att bli hårt betrodd av de franska spelarna. Hästen har visat att han inte gör bort sig mot de bästa motståndarna och strular det inte för mycket kan det här bli intressant. Brasklappen: att han galopperade från start i senaste försöket med aktuell startmetod. Det finns en aning nerv i hästen, men den gången var han mer instängd i huvudet också.

Lionel
Styrkemonster som redan är klar för det stora loppet om två veckor. Tränar fortsatt starkt, ser allt bättre ut och tillhör loppets mest intressanta hästar. Skulle kunna vara vinnaren, men det viktiga är att han ser fortsatt löpglad och fin ut.

Wild Honey
Har genomgått förvandling de senaste veckorna. Från att ha varit ganska oinspirerad i jobben har nu taggat till ordentligt och verkligen höjt sig. Förra veckan gick hon sitt hittills tuffaste jobb sedan hon kom till Europa och pulsen skvallrade om att det vankas toppform. Likväl ska hästen köras snällt i debuten med dessa förutsättningar. Ingen kan kräva att hon ska gå i spåren mot mer härdade styrkefenomen. Det ska i alla fall bli kul att se henne. Den mest spännande deltagaren i loppet enligt Thomas Hedlund, som för övrigt är mannen bakom samtliga kommentarer till dagens starthästar.