Jackpot och Lipstick och Diana

2020-07-12 | Nyheter

Två Tooma-hästar, relativt nya i stallet, har visat upp sig på fint sätt de senaste dagarna och man får säga att både Jackpot och Lipstick imponerade så smått.

Jackpot Tooma (e. Olimede) gjorde första starten i stallets regi och det började inget vidare. Jackpot var alldeles för löpsugen och framåt och det fanns ingen chans att undvika galoppen som kom i samband med starten i Örebro i torsdags.

Hästen tappade åtminstone 30-40 meter på fadäser och Örjan Kihlström kunde sedan inte hålla kvar Jackpot Tooma i ryggar, utan begav sig iväg på en resa i tredjespår efter ett drygt varv. Hur som helst så var ekipaget smått överlägset sista biten, i småbilligt sällskap ska sägas, men insatsen kändes ändå enormt stark.
1.14,7ag/2.609 meter duger gott och det är Mattias Eriksson som sköter hästen.

Diana Zet (e. Hard Livin) skötte sig perfekt i uttagning till Stochampionatet på Axevalla i fredags. Från spår ett blev det ledning från start till mål och Hard Livin-dottern behövde inte alls bruka sig för att säkra finalplatsen. 75.000 kronor var segern värd och Diana Zet vann på 1.15,4a/2.640 meter. Jenny Sundin sköter.

Award Kronos (e. Father Patrick) vann inte, men spurtade strålande till andraplatsen, vilket innebär final på Axevalla nästa söndag.

Lipstick Tooma (e. S.J.’s Caviar) vann V75-lopp i Årjäng under lördagen, från dödens och stoet imponerade stort. När Örjan Kihlström lugnt frågade om det fanns lust att springa förbi och ifrån motståndarna svarade Lipstick Tooma. med att enkelt löpa en upploppsraka i bra fart mot segern. 1.13,5/2.160 meter är fina papper och det är Caroline Närström som tar hand om Lipstick.