Ny miljonseger till Propulsion

2016-07-26 | Nyheter

För tredje gången under 2016 skar Propulsion mållinjen som vinnare i ett miljonlopp. I Hugo Åbergs Memoral på Jägersro segrade Muscle Hill-sonen på 1.08,9a/1.609 meter.
Örjan Kihlström fick bra snurr på Propulsion från start, men kunde ändå inte hålla ut Mosaique Face i första sväng. Det var inget givet vinstläge han fick där, den gode Kihlström, men när On Track Piraten började tappa från dödspositionen kom luckan för Propulsion och då gick det undan. Accelerationen var enorm och även om det var kort bit kvar till mål så blev segern säker.
– Jag hoppades att hästen skulle vara så bra som han känts i jobben de senaste veckorna och enligt Örjan var han verkligen det. Själv såg jag inte så mycket av loppet, men när jag fick se reprisbilderna kunde jag konstatera att hästen inte var tom i mål, sade Daniel Redén efter loppet.

Daniel hyllade hela tävlingskvällen på Jägersro och menade att det var något alldeles speciellt med stämningen runt banan.
– Det är här travfansen håller till. Jag kommer inte kunna sova i natt och jag tackar alla som var på plats. Ni har gett mig ett minne jag aldrig kommer att glömma.