Nytt från Stall Zet USA

2014-11-16 | Nyheter

Hösten har varit hektisk för stallet däröver. Framgångar föder arbete vilket är bra. Vår championhingst Trixton fick lägga skorna på hyllan och börja hoppa bock. Det visade sig att han hade mycket frön i påsen och då går vi på det. Fryst verkar även fungera vilket ökar användningen. Stuteriet Deo Valente var mest intresserade så han lär väl hamna där även om det är New Jersey. Staten har ryckt upp sig och om allt går som det ska kan ett konstruktivt samarbete mellan trav och casino vara på gång till fromma för travet.
Han kommer att stå för $12 000 vilket borde ge full bok och goda exportmöjligheter både till Kanada och Europa. Jag har inte sett värre travare som utan att toppas flyger fram!
Father Patrick skall tävla vidare men betjäna ett 60-tal ston till $30 000. Nu myser Pastorn, som till en rimligare peng, finns i Sverige.
Shaq is Backss lillasyster, Shaqline,vilar till nästa år efter en sensationell utveckling trots att hon blev försenad av tre operationer.
Sammanfattningsvis har året varit hysteriskt bra och något liknande kommer vi aldrig att få uppleva.
Men några äss i ärmen har vi trots allt kvar.
Auktionerna har nu avslutats. Lexington fick klara sig utan Daniels kritiska ögon. Trots detta landade vi några fina. Helt klart hade övriga fått upp ögonen på Perry och Jimmy som hårdbevakades så att vi hamnde i cyberspace prismässigt på några heta kandidater. Vi fick dock hem Arnold (Donato Hanover-Precious Lindy) för $60 000 och ponnyn Hillcrest (Muscle Hill-Chorine Hanover) för $40 000. Övriga köp tillsammans med Jimmys hästägare.
Harrisburg såg lite blekt ut på förhand. Men så dök Daniel upp i boxarna och då började det hända saker. Utanför katalogen köpte vi in oss i ett par spännande hingstar hos Lindy Farms båda efter döttrar till Money Maker med Cantab Hall och Donato Hanover som pappor. Daniel rotade fram All Time Lindy e. Cantab på Kadabra sto. Som vanligt fick han med en billig, Lovely Fashion, efter Broadway hall-Tagliabue sto. Harrisburg har även en mixed del. Där brukar Daniel fynda. Vad sägs om Ruby, Delicious och Shaq is Back. I år hade vi inriktat oss lite på hästar som såldes av Nicholas Cimino, en hästägare som behövde stärka sin ekonomi. Det blev fölstoet Gerri’s Joy ( Enjoy Lavec- Garland Lobell sto) dräktig med Muscle Hill. Det blir en fin dam för Trixton. Hom har redan lagt en kanon, Smilin’ Eli (Muscle Yankee) med tre kvarts millioner dollar på kontot. Vi köpte även den för Sverige eller EU.
Ett par tjuvköp (den var så billig så…..) i form av Demanding Sam (sto efter Donato ?Credit Winner sto) och Daley Lovin (Conway Hall ? Dream Vacation sto) den förra ca $100 000 och den andra $200 000 på kontot. Borde bli nyttiga framöver.
Sammanfattningsvis en givande period för framtiden. Det ökade intresset för USA är ingen slump. I takt med att utvecklingen stannat i Sverige lockar förstås den positiva trenden i USA.
Bengt