Oaks!

2018-10-15 | Nyheter

Conrads Rödluva vann Oaks. Men det är länge sedan.
Det är bedrövligt glest mellan uppdateringarna här numera. Vi ber om ursäkt för det och ska i alla fall lämna ett löfte om att bättra oss.

Sedan senast har det hänt en del och det största ? någonsin ? är att treåriga Conrads Rödluva slog till och kammade hem 2.800.000 kronor genom segern i Oaks i slutet av september.
En fantastisk seger. Ett kvitto på att Daniels profetia om hästens kunnande tidigt i våras stämde. 1.11,9a/2.140 meter är starka siffror av fuxen som sköts av Isabell Eriksson.

Isabell hade en hygglig dag på Solvalla där i slutet av förra månaden. Hennes Heavy Sound (Ken Warkentin) vann Frances Bulwarks lopp med 400.000 kronor i förstapris med Kenneth H i jollen, dessutom var In Toto Sund knappt slagen i stoeliten.

Treåriga Fast Moving Cash (Ready Cash) slog till med karriärens första seger i Bollnäs den 6 oktober och det är Jenny Sundin som sköter hästen.

Perfect Spirit (Andover Hall) och Michelangelo Ås (Allstar Hall) vann båda lopp i imponerande stil på Solvalla förra veckan. Pär Pergenius och Isabell Eriksson heter skötarna till dessa vinnare.

Det höll som bekant också på att bli full pott i New York i helgen. Göran Antonsen körde bättre än de flesta på 800-metersbanan Yonkers och föll på målsnöret bakom egenägda Lionel, som i och med andraplatsen kammade hem över två miljoner kronor. Pär Pergenius har gjort ett kanonjobb i USA den senaste veckan och det var som en seger när Lionel slutade tvåa bakom Cruzado dela Noche.

Förhoppningsvis återkommer vi snart!