Overklig BC-semi-dag

2021-10-25 | Övrigt

Hade vi förstått evolutionens innebörd utan att Darwin en gång, för många år sedan, utvecklat teser och teorier om hur arter bäst överlever och anpassar sig till rådande förhållanden och miljöer? Att människosläktet var – eller åtminstone behövde vara – mer på tårna (för att uttrycka det milt) utan datamaskiner och smartfåns till hjälp är jag ganska övertygad om och jag läste en mycket intressant sak i ämnet evolutionen igår kväll. Genast funderade jag på om vi är intelligenta nog att komma på omvälvande fakta på samma sätt idag, jämfört med, låt oss säga, tidigt eller i mitten av 1900-talet? Vad det handlade om? Det undrar kanske någon som intresserar sig för andra ämnen än bara hästar och trav på just denna hemsida och jag tänkte faktiskt lämna över svaret till alla som vill läsa boken ”En gentleman i Moskva” skriven av Amor Towles. Där, lite i slutskedet av boken, dyker beskrivningen upp om en viss arts anpassning för överlevnad och den var bara så fängslande att jag tänkte locka er att göra ett försök med boken. Fem av fem toasts på boken i övrigt.

Överraskande va? Inte trav och texter om den fantastiska travdagen på Solvalla igår där fem av stallets hästar kvalificerade sig för Breeders Crown-finaler. Vi hade en toppdag, helt klart, men i det stora livet finns också böcker om andra saker än sport, trav och hästar. Det kan vi behöva insupa ibland. Annat.

Men vi tar och gratulerar Glamorous Rain (Muscle Hill) med skötaren Jenny Sundin, Honey Mearas (Readly Express) och hennes passare Carolina Närström till vinsterna i stoklasserna. Det såg väldigt bra ut på Solvalla igår, tjejerna gjorde kanonjobb på banan.

Hingstarna Francesco Zet (Father Patrick) och Mister Hercules (Trixton) stod båda för starka prestationer och det är Carolina Persson (FZ) och Ninni Gardelin (MH) som sköter. Ninni har avslutat sin anställning hos Stall Zet och Cecilia Lindén har tagit över det vardagliga ansvaret, men under söndagens tävlingar ville Ninni gärna göra snabb comeback, vilken slutade i dur.

I förbifarten ska vi nämna att Eskobar Zet (Father Patrick) tagit sin första skalp då han på Romme i fredags spatserade undan till säker vinst på 1.15,9/2.140 meter. Lina Pergenius sköter. Dagen innan vann Margareta Tooma (S.J.’s Caviar) i fin stil i Gävle och det är Cecilia Lindén som passar henne.

Solen skiner. Alla som orkar och kan…gå ut och rör på er. Testa en idrott eller bara de nya promenadskorna.

mvh

Thed