Överlägsen vinst för Beacon Kronos

2022-04-10 | Övrigt

Father Patrick-sonen Beacon Kronos slog till och vann med nästan hela upploppet när han på lördagskvällen gästade Bollnästravet. Efter ett totalt odramatiskt lopp hittade kusken Magnus Djuse tredje par utvändigt och därifrån sattes attacken in i slutsvängen. Beacon Kronos rundade samtliga hästar och vann med 140 meter på fina 1.14,5a/2.140 meter. Det här är Lina Pergenius lilla stjärna i stallet och hon gladdes förstås extra mycket åt Beacons framfart på lördagskvällen.

 

 

Alternativ text:

Father Patrick-sonen Beacon Kronos gästade Bollnästravet under lördagskvällen och det blev allt annat än odramatiskt när femåringen sluggade sig fram till seger. En knepig situation inträffade redan i första sväng, när Beacon Kronos till synes blir av med positionen i andraspår för att istället hamna i tredje inner, spelad till 15-för-10. Med lite trollerikonster hittade i alla fall Djuse-brodern ut i andraspår och väl där, efter 800 meter, såg det mesta lugnt ut.

Men Beacon Kronos är en häst som gör allt på sitt sätt, så när attacken sattes in i slutsvängen blev det en mer eller mindre obligatorisk galopp på vägen. Och självklart var loppet över för hans del i det läget. Det skulle alla tro, till och med Wickman som reffade loppet, för ledande Axel Ruda fick flera längders försprång till konkurrenterna, samtidigt som Beacon alltså lade ännu fler längder i handikapp genom galoppen vid slutsvängens ände. Men är det något Beacon Kronos kan så är det att springa fort och faktum är att han hann dit ändå. Det blev seger och jag törs redan idag säga att vi knappast kommer att se ett märkligare segerlopp någonsin under 2022, åtminstone inte där våra hästar är inblandade. Det kan vara värt att slå ett öga på lopp 7 från Bollnäs igår. Det är fortfarande Lina Pergenius som sköter hästen.