Påskdubbel på V75 igen och igen

2020-04-13 | Nyheter

Hästarna går fantastiskt fint för tillfället och tränare och personal verkar ha hittat formen på allvar här på vårkanten.
Dubbeln på V75 i fredags följdes upp med ny dubbel när Romme körde sin dag på Påskdagen. Sorbet var storfavorit i uttagningsloppet till Paralympiatravet, men han fick nöja sig med andrapriset, precis som ifjol. Och precis som ifjol och som i fredags, blev det ändå en dubbelseger inom V75-spelet och det var två imponerande vinnare.

Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) brottades med bakspår i klass II-försöket och även om tränare Redén lovade att hästen skulle göra en topprestation så var skribenten mer skeptisk. (Jo, skribenten spikade Don Fanucci Zet i tipsen i V75 Cup i Guiden, MEN det var Daniel Redéns krav. Ta det som ett tips. Spik på någon av stallets hästar i Guiden innebär att Daniel blandat sig i diskussionen)
Don Fanucci Zet fick i alla fall trava mot dödens inför slutrundan och där pressade han ledaren redan 650 kvar, för att sedan åka ifrån till smått överlägsen viktoria på 1.13,4/2.140. Och Victoria med efternamnet Sakariasson är tjejen som sköter fyraåringen, som helt plötsligt, från ingenstans, seglat upp till ett namn för de större fyraåringsloppen senare i år.

Coogan (e. Donato Hanover), ägd av Håkan Andersson i Sundsvall, har verkligen utvecklats ett snäpp under vintern och tredje årssegern på lika många försök kom i silverdebuten över 2.640 meter. Tuff körning i täten bäddade för Coogan, men intrycket han hade över målrakan vittnade om att hästen duger i klassen oavsett motstånd och distans och banunderlag och allt annat. Snyggt sprintade Coogan till mycket lätt vinst på 1.14,1a/2.640 meter och det är Ninni Gardelin som sköter hästen.