Per och Amiral slog till

2020-09-09 | Övrigt

Per Lennartsson fick chansen bakom tre hästar under tisdagkvällens tävlingar på Sundbyholm och det kändes verkligen bra i magen när Per fick vinna med en av dem.

Amiral (e. Ready Cash) är ingen lätt herre, han har haft problem med aktionen till och från under hela karriären, men faktum är att tisdagens insats var en plusvariant från hans sida. Tidig ledning i ett lopp över 2.640 meter resulterade i säker seger och 35.000 kronor in på kontot. Faktum är att Amiral är en riktigt bra häst och det hoppas vi att tiden bevisar. Michaela Magnusson passar hästen.

Och så lite Lennartsson. 1998 började jag som lärling hos Stefan Melander och Catarina Lundström, där jag för övrigt stötte på och jobbade ihop med Daniel Redén från dag ett. De åtta åren på Tillinge Gård innehöll så mycket roligheter att det knappt går att beskriva. Tarzans ögon, hans känsla och framfart i sporten under de åren var smått overkligt att ta in. Hur han hittade hästar som senare blev världsstjärnor. Det var en grymt rolig tid i mitt liv och så mycket jag hann lära mig. Hur som…Lennartsson. Jag fick äran att sköta en helt underbar individ direkt när jag började hos Melander/Lundström. En då fyraårig Delvin Kosmos-valack vid namn Happy Delvin och jag kan nästan lova att Per Lennartsson ler brett om han skulle läsa dessa rader och påminnas om den lille krigaren som aldrig gjorde oss besvikna. Per var ”förstekusk” till Happy Delvin och jag, som kom från mindre travstall i Gävle, var näst intill starstruck första gången hästen skulle starta i ett försök till Solvallaserien under vintern 1998. Jag hade aldrig selat ut till en storkusk tidigare, men det jag märkte var att ju längre in i ett jobb man kom, desto mer försvann starstruck-feelingen och jag kan säga att jag enbart har ljusa minnen av alla gånger jag selade ut häst till Per Lennartsson. En snäll man helt enkelt.

Happy Delvin var otroligt framgångsrik i just Solvallaserien det året. Jag minns inte exakt, men fyra eller fem försök vann han för att i finalen sluta tvåa bakom Sune L Nilssons Kodac. Happy vann senare försök till Breeders Crown, blev favorit i finalen där han fälldes av kladdig bana och vår resa tillsammans pågick ytterligare ett år innan våra vägar skiljdes åt. Jag hävdar fortfarande att Happy Delvin är den mest karismatiske travare jag varit i kontakt med. Happy Delvin, Per och jag. Det var vi och jädrar vad bra vi var.

Thomas H