Pinnar för Paul och Dusted

2017-03-30 | Nyheter

Paul The Apostle (e. Pastor Stephen) visade under treåringssäsongen att kapacitet för att kliva upp en bit på karriärstegen finns och årsdebuten som fyraåring var en plusvariant.
Örjan Kihlström hade vissa problem att hålla den fyraårige valacken lugn bakom bilen, men fick hästen i rätt gångart i god tid innan starten gick. Någon ledning var det aldrig tal om, även om Paul The Apostle öppnade rejält första biten.

Från tredje ytter fick Pastor Stephen-sonen draghjälp genom slutsvängen, men ledaren hade krafter kvar och det var långt fram till denne vid upploppets början.

Som tur är har Bollnästravet lång slutraka och Paul The Apostle var starkast sista biten. Han kom hem på 1.14,0a/1.640 meter och fick 25.000 kronor för besväret.

Pär "Mora-Pärra" Pergenius sköter fyraåringen.

Debut gjorde treåriga Muscle Hill-dottern Dusted In Sugar, som för Örjan Kihlström hamnade först i andraspår när tempot var lågt. Stoet visade fin inställning då hon slog sig förbi ledaren kort före mål och kom i mål på 1.19,4/2.140 meter.
– Det var en mysig häst som agerade lite flegmatiskt och jag vågade faktiskt inte köra till ledningen, även om jag säkert hade kunnat göra det. Det kändes bättre att låta henne ha hästar runt sig hela vägen och hon avgjorde i fin stil, sade segerkusken efter loppet.

Michaela Magnusson sköter Muscle Hill-dottern.