Propulsion på 1.08,1!

2017-07-25 | Nyheter

Propulsion vann Hugo Åbergs Memorial för andra året i rad och gjorde det på smått fantastiska tiden 1.08,1a/1.609 meter!
Det blev ingen ledning och värsta hotet – i skribentens ögon – på förhand, Twister Bi hittade något oväntat till ledningen med Dante Boko på utsidan. Kihlström, Örjan ni vet, hittade så ut i andraspår tidigt och placerade Propulsion i andra ytter medan farten var stenhård i täten. 1.08,1 första rundan gjorde att Propulsion bitvis såg ut att ha svårt att hinna med i rygg i andraspår, men på sista bortre långsidan styrde Kihlström på och ekipaget landade utvändigt om ledaren.

Ringostarr Treb bjöds ingen gratislucka av Örjan och Propulsion segade undan till säker seger, värd en miljon kronor. Ellinor Wennebring är hästens skötare och hon fick tidigare under kvällen se sin passhäst Wild Honey jogga hem ett stolopp med 200.000 kronor i förstapris.

En fantastisk travdag för stallet. En kväll att minnas. Vi tackar Propulsion för uppvisningen och säger även grattis till enorma prestationer av tvåan Ringostarr Treb och trean Twister Bi.

Länk