Propulsion ser ut att vara redo

2017-01-20 | Nyheter

Efter dagar av ovisshet rätade Propulsion idag ut de frågetecken som fanns gällande eventuell start i Prix d’Amérique nästa vecka.
Daniel Redén lastade sin topphäst till Vincennes där sexåringen fick lufsa på i ett lite hårdare test, för att säkerställa hästens skick inför det stora loppet nästa veckoslut.

Propulsion agerade en aning lojt, vilket är ett gott tecken när det gäller honom och tränaren var belåten med arbetspasset.
– Det var positivt och jag är nöjd. Att hästen är loj är bara bra. Tidigare har han kunnat skruva upp sig när han kommer till banan, men här verkar det som att han ännu inte förstår något, åtminstone inte hur banan går. Att det inte är tävling har han förstått och därför måste jag vara nöjd med jobbet, säger Daniel Redén, som körde runt 1.15,0/2.000 meter innan han skickade iväg Propulsion ytterligare 500 meter, i syfte att testa aktionen i nedförsbacken.

– Det flöt perfekt för honom och det blev 1.14,5/2.500 meter. Han borde ha haft högre puls än 65 efteråt, men nu var det så det var och nu kan jag köra de sista två preparerande jobben precis som jag tänkt.