Propulsion!

2016-05-08 | Nyheter

Det kan ha hänt tidigare…
…Men det är inte särskilt troligt att en häst klar för silverdivisionsfinal vinner Finlands största lopp för internationell elit, Finlandia-ajo.

Stallets Propulsion gjorde det tillsammans med Örjan Kihlström och detta från positionen utvändigt om ledande Tycoon Conway Hall.

Det blev struligt inför starten av Finlandia-ajo. Tre ekipage var inte nära att finnas bakom vingen 100 meter innan start och man blåste omstart, vilket var helt rätt. Tyvärr för ett flertal inblandade spilldes otroligt mycket krut i och med detta missöde. Twigs Voici och Tycoon Conway Hall laddades, precis som Nothing But Class, men de två förstnämnda körde flera hundra meter innan de plockades upp till ny start.

Volstead blev stressad och kom bort direkt i den giltiga starten, Shadow Woodland fick det inte att stämma och galopperade dubbelt och Tycoon Conway Hall var den som kördes tuffast för att överta ledningen av Nothing But Class.

Inför slutrundan hade Örjan Kihlström parkerat Propulsion i dödspositionen och det var inget som bekymrade Muscle Hill-sonen. I ganska lätt stil plockades ledaren ned och huvan satt kvar på hästens öron. Segertiden blev 1.10,2a/1.609 meter och segerchecken var 110.000 euro.

Ellinor Wennebring sköter hästen och många rosor går till henne.

Vi ska inte glömma Charlotte Anderssons Whitehouse Express som vann loppet innan på Vermo. Även där satt Örjan Kihlström i sulkyn och femåringen dundrade runt på fina 1.12,1a/2.100 meter efter att ha serverats resa i andra ytter.

En fantastisk helg för stallets hästar. Vi är tacksamma för allt jobb alla lägger ned och håller tummarna för att Delicious repar sig hemma i stallet.