Provstart bakom bilen!

2021-08-14 | Övrigt

Noll vetenskapliga belägg, inget underlag alls egentligen utan bara en känsla och egna, skarpa observationer. Återkommer om vad det handlar om.

Segrar: Treåringarna Faeza Zet och Kash Keeper i Romme dagen där i slutet av juli. Lovande båda två får vi säga.

Born Unicorn och Erv Zet vann på V75 i Hudiksvall sista dagen i juli och båda är ju med i finalerna idag på Åby.

Francesco Zet övertygade stort vid seger i E3-uttagning på Romme därefter och det blir spännande att se honom i finalen nästa helg.

Epimetheus vann en fyraåringsfinal i Rättvik förra helgen på snyggt sätt och den här Hard Livin-sonen kan bli en allvarlig faktor som äldre. Oslipad som han är.

Däremellan kom en fundering som jag vet att jag delar med andra personer, men det vore lite intressant att se någon sorts statistik på det. Det här med provstarter bakom bilen bara minuter innan loppet. Jag har följt dessa, inte alls noggrant, men ändå följt dem och har konstaterat att jag – åtminstone jag – aldrig sett en vinnare som gjort provstart bakom bilen tre minuter innan start. Det är klart att det har hänt, att någon häst vunnit med det upplägget, men jag har aldrig sett det och då passerar en hel del lopp förbi under en säsong. Det är totalt ointressant forskning att göra eftersom alla streckspel redan är inlämnade när provstarterna går, men ändå. En iakttagelse är gjord. Meningslös? Kanske.

”Maggan” med efternamnet Tooma vann på Solvalla i onsdags igen. Nu laddar vi för Åbys stortrav och visst blir Very Kronos alldeles för bortglömd idag?

 

//Thed