Sagan blev sann

2017-04-29 | Nyheter

Lite på skoj – och internt – talades det tidigare i veckan om att en sannsaga skulle utspela sig i Olympiatravets final på Åby denna lördag. Så blev det.
Göran Antonsen och hans Lionel vann Olympiatravet på Åby efter en fläckfri insats från start till mål. När Nuncio försvann i och med galopp blev det en mer öppen historia där Lionel till slut hamnade sist i andraspår medan ledande Nadal Broline varvade på 1.10,5.

Att Lionel klarar av att hålla farten visste vi sedan tidigare, men han gjorde det på otroligt starkt vis denna dag och Göran Antonsen tvingades ut i vida spår i slutsvängen. I god tid före mål var i alla fall ekipaget först och Antonsen slängde det körspö han så sällan brukar använda.

1.500.000 kronor var segern värd och Lionel kom hem på 1.10,9a/2.140 meter. Kirsi Manninen har managerat fuxen efter Look de Star i Frankrike och sedan hemkomsten har Pär Pergenius tagit hand om hästen.

Wild Honey (e. Cantab Hall) var extremt brunstig på Åby, men lyckades ändå spetsvinna Lovely Godivas Minne på 1.11,9a/2.140 meter för Örjan Kihlström. Femåringen klev över 13 miljoner kronor intjänat och fick 250.000 kronor för den här insatsen. Ellinor Wennebring sköter stoet.

Länk