Sammanfattning!

2017-05-29 | Nyheter

En fantastisk Elitloppshelg är över. Stallets hästar gjorde enorma prestationer.
Lördag:
Västerbo Highflyer slutade tvåa i såväl försök som final i Sweden Cup och tjänade sammanlagt 350.000 kronor.

Sorbet spurtade vasst till silverplacering i Harper Hanovers lopp och fick 250.000 kronor.

Söndag:
Propulsions andraplats bakom Nuncio i Elitloppsförsöket gjorde att han så småningom lottades till spår tre i finalen. In Vain sund, med 69 i puls efter loppet, kom i mål som fyra och fick spår sju i finalen.

Love Matters hann vinna Fyraåringseiliten från andra ytter innan finalen av Elitloppet gick av stapeln. Pär Pergenius sköter Explosive Matter-sonen som kom hem på snygga 1.10,0a/1.640 meter.

Sedan var det dags för helgens höjdare; Elitloppet. Propulsion fick tredje ytter, rygg på imponerande försöksvinnaren Bold Eagle, men när den sistnämnde inte kunde plocka längder i en toksnabb avslutning fick Propulsion inte optimal draghjälp, samtidigt som ledande Timoko hade vinstkrafter kvar på upploppet. Propulsion spurtade bäst av alla och knep andraplatsen på 1.09,4 och tjänade 1.200.000 kronor. In Vain Sund såg mycket fin ut i loppet, men blev utan pengar.

Sammantaget, en mycket bra helg för stallet och travsporten i stort. Kul också att popgruppen Escobar fick komma till Solvalla och prata om låten om Propulsion.

Tack!