Starka veckor

2018-10-30 | Nyheter

Stallet har gått som tåget de senaste två veckorna och vi har några triumfer att rapportera om.
1.12,4/1.660 meter noterade Don’t Mind Me (Andover Hall) vid enkel seger i lunchlopp på Hagmyren den 18 oktober och hästen har hunnit med att knipa en bronsplats i silverdivisionen efter det.
Lina Persson sköter Don’t Mind Me.

100.000 kronor tjänade treåriga Pause (Muscle Hill) vid seger i ett lördagslopp vid Örebros V75-tävlingar den 20 oktober. Pause trivdes inte alls på banan, men tog sig samman och det var starkt av treåringen att besegra äldre hästar i loppet. Adam Hanley heter skötaren.

Double Exposure (Donato Hanover) vann Peace Corps lopp med 125.000 kronor till vinnaren i väldigt fin stil på Solvala den 23 oktober. Femåringen går en spännande framtid till mötes och Redén har tankar om att hon kan ta ett rejält kliv med en vinterträning i kroppen. Jenny Sundin är skötare till Double Exposure.

Nästa vinnare från stallet blev Propulsion (Muscle Hill) som i snygg stil vann C.L.Müllers Memorial på Jägersro och spädde på bankkontot med 400,000 kronor. 1.12,6a/2.1640 meter var tiden och det är Ellinor Wennebring som sköter hästen.

Dagen efter, i söndags, var det dags för Breeders Crown-semifinaler och stallet fick med fyra hästar till finalerna. Vann gjorde Conrads Rödluva (S.J.’s Caviar) efter tung inledning till ledningen. 200.000 kronor var förstapriset och Isabell Eriksson sköter om fuxen.

Pär Pergenius tar hand om SRF Stables Perfect Spirit (Andover Hall) som lätt tog hem sin semifinal för fyraåriga hingstar och valacker. Bechamel (Pastor Stephen) slutade trea i sitt försök och Son Of God (Pastor Stephen) fyra i sitt, vilket innebar finalplatser.

Det blev även en seger i Eskilstuna under måndagen då Håkan Anderssons Coogan (Donato Hanover) tog en imponerande triumf från dödens och kammade hem 35.000 kronor. Ninni Gardelin sköter jänkaren som nu har två segrar på tre försök för Redén.

Under tisdagskvällen på Solvalla blev det åter seger för Zdenka (Credit Winner). Ledningen hittades och stoet tjänade 60.000 kronor. Adam Hanley sköter hästen och stallet noterades för årets 103:e seger.

38.228.270 kronor är inkört under 2018! Utmärkt resultat och storloppssegrarna har varit många i år.

Seijnäjoki Race – Call Me Keeper
St Michel Ajo – Heavy Sound
Prins Daniels Lopp – Heavy Sound
Färjestads Jubileumslopp – Heavy Sound
Frances Bulwarks lopp – Heavy Sound
Svenskt Travoaks – Conrads Rödluva
Årjängs Stora Sprinterlopp – Propulsion
C.L.Müllers Memorial – Propulsion
Kungapokalen – Perfect Spirit
Sprintermästaren – Perfect Spirit
Norrbottens Stora Pris – Propulsion
Hugo Åbergs Memorial – Propulsion
Åby Stora Pris – Propulsion
Mastersfinalen – Propulsion
Norskt Mästerskap – Lionel

Dessutom andraplatser i Elitloppet (Propulsion), VM-loppet (Lionel), Sweden Cup (Sorbet), Harper Hanovers lopp (Call Me Keeper) och Sundsvall Open Trot (Sorbet). Samt tredjepris i Derbyt (Son Of God) och Prix d’Amérique (Propulsion). Nämnas ska också Double Exposures seger i Lady Snärts lopp på Solvalla under Elitloppshelgen, där hon noterade 1.09,6a/1.640 meter.