Summering av toppveckan

2016-08-15 | Nyheter

Vi hade en spännande vecka att se fram emot på förhand och det mesta gick i dur.
På onsdagen var det Tobin Kronos som lyste starkast. På världsrekordtiden 1.12,1/2.140 meter hemförde han The Owners Trophy på Solvalla och tjänade 200.000 kronor i och med det.

Ledningen från start till mål var det som gällde och kusken Örjan Kihlström var mycket imponerad av hästen. Kirsi Manninen sköter fyraåringen som delägs av Verrazano AB.

På fredagen var det så dags för Delicious U.S. att göra comeback och med huvudstång för första gången på svensk mark sprang hon hem 75.000 kronor i John Deeres pokal i Bollnäs. Örjan Kihlström tyckte att hästen kändes kanonfin och att hon sprang mer rakt i vagnen, så nu hoppas vi att Cantab Hall-stoet får fortsätta visa upp sig på banorna i höst. Daniel Redén skänkte 10.000 kronor till travskolan i samband med starten.

Charlotte Andersson sköter stoet och kort senare ville även Isabell Eriksson sela ut en vinnare. Hennes In Toto Sund lunkade hem ett försök till Anders Kihlströms minne på 1.15,1a/2.140 meter. Sats tas mot Jägersro…

Propulsion, som så sent som i april vann försök i silverdivisionen, har klivit fram som en av landets vinstrikaste hästar under 2016. Heatsegern i Åby Stora Pris togs från dödens och när regnet sedan ställde till det blev det åter positionen utvändigt ledaren i heat nummer två. Där slutade Propulsion tvåa bakom en alldeles för bra Un Mec d’Heripré och i skiljeheatet var det uppgiven stämning i lägret. Det gällde mest att rädda andraplatsen och femåringen tvingades tävla med nya framskor och även skor bak. Det var inte samma häst med den balansen, men 800.000 kronor intjänat var inte dåligt och bara i år har Propulsion tjänat närmare 4,5 miljoner kronor.

Ellinor Wennebring sköter Muscle Hill-sonen som efter de tre heaten är lika glad och pigg i stallet och hagen. Redén har också joggat hästen under måndagen.
– Det går inte att tro att han sprang tre heat i lördags. Han kändes fortsatt mjuk och pigg.