Topphelg för stallets ston

2020-05-09 | Nyheter

Det började med en lagom trevlig utflykt till Kalmar. Och slutade med klassisk seger i Mölndal.
Award Kronos (e. Father Patrick), körd av Dante Kolgjini, vann ett lopp i Wången Cup i Kalmar under fredagskvällen och det var ledning hela vägen som gällde.

Ledning var det också för Double Exposure (e. Donato Hanover), som gjorde comeback efter nio månaders tävlingsfrånvaro. Johan Untersteiner skickade stoet till tät och avslutningen var visslande när Double Exposure kom hem på 1.11,2a/1.640 meter.

Jenny Sundin sköter båda hästarna. Och Jenny hann bara hem och vända innan Åby och final i Drottningpokalen med Diana Zet gällde. Diana Zet (e. Hard Livin) kom till ledningen, höll hårt tempo och undan för anfallare på upploppsrakan. Segern i Drottningpokalen var värd en miljon kronor. Jenny Sundin igen alltså.
Och vi måste nämna Hard Livin-sonen Don Fanucci Zet också. Det var ju så nära att det räckte hela vägen för den ännu tämligen orutinerade killen. Ledningen kom han till i Kungapokalen och det var inte med många centimeter han gav sig mot topphästen Aetos Kronos sista biten. 500.000 kronor fick Don Fanucci Zet för den mycket fina insatsen.