Toppjobb på Solvalla

2016-03-17 | Nyheter

Idag har två av stallets hästar gått banjobb på Solvalla. Två bra jobb ska tilläggas.
Intressant debut på Solvallas underlag gjorde under torsdagen Wild Honey (e. Cantab Hall).
– Jag visste inte alls hur hon skulle uppföra sig på banan. Hemma är hon faktiskt rätt tråkig och oinspirerad, så det var verkligen ett test för mig. Jag värmde henne i långvagn och tänkte att hon skulle få springa på lite. När jag räknade hade jag sju sekunder mellan pinnarna…hon lunkade i 1.10-fart utan att anstränga sig, säger Daniel Redén.

Till det andra heatet satte tränaren på sulky och helstängt huvudlag.
– Hon var jättefin och gav mig det besked jag ville ha innan vi anmäler. Jag körde 1.16 första varvet och landade på 1.14,5/1.600 meter och då körde jag bara på slutrakan. Det gick i 1.08-fart sista 200-300 meterna och det viktigaste för mig var att hon visade att hon vill springa.

Näst på tur var Propulsion (e. Muscle Hill) som i torsdagens jobb hade lättats i balansen till aluminiumskor. Dessutom var de berömda hängslena bortplockade.
– Alltså…jag ryser när jag tänker på det här jobbet och den här hästen. 1.14,5 första kilometern blev 1.12,5/1.600 meter och hästen var helt perfekt. Han är ett monster och helt enorm att sitta bakom. Jag är otroligt belåten med dagens arbete, säger Daniel Redén.