Tre plus en under onsdagen – och sorgen

2022-04-21 | Övrigt

Det blev en mycket lyckad tävlingskväll när Bergsåker och Solvalla delade på V86-omgången. Propositionsskrivarna hade varit generösa med snabbloppen och placerade ett på vardera banan. Det slutade med vinst för stallets hästar på båda orterna.

Heavy Sound (Ken Warkentin) och Kenneth Haugstad löste årsdebuten på bästa sätt från ledningen och valacken kom hem på 1.10,7a/1.640 meter. Maarit Mäkelä sköter Heavy Sound numera. Bergsåker var arenan.

Snowstorm Hanover (Muscle Massive) var kusligt bra när han spetsvann The Onions lopp på Solvalla för Magnus Djuse. Snowstorm dundrade runt på 1.09,8a/1.640 meter och lämnade konkurrenterna en bra bit bakom sig sista biten. Lina Pergenius sköter.

Faeza Zet (Ken Warkentin) lovade en del som treåring, men blev sjuk i samband med sista årsstarten 2021. Därför var det extra skönt att se att hon övervintrat väl och det blev en ganska enkel spetsseger för hennes del i händerna på Örjan Kihlström. Michaela Magnusson heter skötaren till Faeza.

Zanella (Ready Cash) visade bra fart i årsdebuten för några veckor sedan och när hon nu höll ordning på hovarna imponerade hon stort vid seger i ett kortlopp. Tredjespår första 600 meterna, till ledningen och sedan lite taktikkörning i slutsvängen bäddade för segern. Mattias Eriksson har bra snurr på materialet och han passar Zanella till vardags.

Och så kom det otroligt sorgliga beskedet att Olle Goop hastigt lämnade oss under onsdagen. Olle Goop var en omtyckt travtränare och framförallt person, som skördade enorma framgångar på banorna. Ett minne som aldrig försvunnit från näthinnan är när Olle 1984 deltog i Gunnar Wallbergs kuskmatch i samband med inträdet i Tusenklubben. Kuskarna radade upp sig i Gävles vinnarcirkel, fick blombuketter av banan och sedan delade tusenklubbsmedlemmarna ut dessa buketter till publiken. Olle fick syn på en tioårig pojke längst fram vid staketet, sträckte sig över staketet och lämnade blommorna till undertecknad. För en redan då nördig travunge var lyckan total. Det största som hänt i livet och Olle blev en idol, livet ut.

 

Thed