Två till Paris

2016-09-29 | Nyheter

Två hästar provade mot Europaderbyt. Båda kvalade in.
Tobin Kronos slutade tvåa bakom Readly Express i sitt uttagningslopp och det var med mersmak Muscle Hill-sonen knep en biljett till finalen i Paris (den 14 oktober på Vincennes).

Kenneth Haugstad studerade det första uttagningsloppet på tv och kunde konstatera att hästarna i andraspår fick problem att haka på sista biten, därför bestämde han sig för att söka ryggar på innerspår bakom In Vain Sund i det andra försöket. Det visade sig bli rätt. In Vain Sund fick perfekt resa och spurtade till lätt vinst med oryckt huva. Tiden blev 1.12,2a/2.140 meter.

In Vain Sund drog bricka ett i finalen medan Tobin Kronos börjar från spår sex bakom bilen. Europaderbyt körs på Vincennes lilla bana.

Ellinor Wennebring (In Vain Sund) och Charlotte Andersson (Tobin Kronos) heter skötarna till de båda fyraåringarna.

Örjan Kihlström kommer att köra Tobin Kronos i Europaderbyt. Björn Goop, som kvalade in hästen, har egentränade Bryssel med i samma lopp och Kihlström ägnar fredagen den 14 oktober i Paris.
– VM-loppet avgörs i New York dagen därpå och det kanske ser krångligt ut, men det går ett plan från Paris till New York på morgonen och vi får ju hjälp av tidsskillnaden, så det ska inte vara någon fara, säger Örjan Kihlström.

Länk