Update på USA hästarna.

2013-05-03 | Nyheter

Lägesrapport USA 2013-04-30.
Meadowlands kör ett mest intjänat 4-åringslopp på Lördag med 50.000US$ till vinnaren. De tre musketörerna: Guccio, Uncle Peter och Little Brown Fox startar med denna ranking på chanser. Flera fina fyraåringar finns med bland andra GoGoGaga. Det blir tufft, men hästarna såg fina ut och tränar bra.

Treåringarna är alla i gång. Sunfire Blue Chip (pacer) har redan segrat och Kegler Hannover som flyttat till Nancy Johanssons träning kvalade med seger på fint sätt. ( 1.57 )
Största intresset låg naturligtvis på våra 2-åringar som nu börjar visa vad de går för.
Passgångarna tränar bra med Thersapaceforus (JK Kvetch) e. Am. Ideal längst gången. Pierce( f.d. Marvel Hannover e. Well Said) och Seawind Tornero e. Somebeachsomewhere under namnändring till Gigaro har blivit av med sin mandom och halkat lite efter. Gigaro är en beskedlig typ som ännu inte vaknat. Det kommer säkert.
Travarna Farther Patrick (Pastor Stephens helbror) och Trixton ( f.d. Monarch Kemp e. Muscle Hill)är båda mycket lovande. Farther Patrick är en lätt, talangfull sort som säkert dyker upp i de tidiga 2-årsloppen. Trixton behöver lite mer tid men rankas högt av Jimmy.
Vi hann även med ett besök på Glory Farm en anläggning för 400 travare. Här har Tony Allanga två stall med ett hundratal hästar. Våra Indiana registrerade 2-åringar tränas upp här och skall senare flytta till Tonys moder i Indiana som också tränar häst.
Laneheart (Infinitif) är en högrest snygging som Tony rankar högt. Inte så tidig men med ett rejält driv i steget. Back in the Slammer e. Jailhous Jessie är en pigg liten rackare som ligger lite före den andra men kanske inte har samma kapacitet. Båda såg fina ut men är inte lika långt framme som Jimmys.
Av intresse är även två åringar efter Muscle Massive och Andover Hall stona Royal Clout och Ruffles. Snygga välväxta hingstungar som det blir spännande att följa.
Ett intressant år för oss i USA då Muscle Massives avkommor skall ut på auktion i höst. Spekulationen är att Muscle Hills bästa avkommor kommer att hävda sig bra men frågan är hur statistiken ser ut. Finns det även resultat från bredden? Muscle Massive skulle då tänkas vara en säkrare förärvare i kraft av sin stam.
Nästa gång får det bli en tur till stuteriet Concorde där våra fyra fölmärra,r med Pampered Princess som stjärna, står.