Vi är igång!

2021-01-24 | Övrigt

Egentligen skulle jag vilja berätta om något spännande som tränare Redén inom kort kommer att lansera här på Stall Zets hemsida. Med lite tur kan projektet ta sin början redan i inledningen av nästa vecka, kanske till och med på måndag, allt hänger på skribentens iver och energi.

Vi har trampat igång lite försiktigt med våra hästar och visst har vi fått ett fint kvitto på att vinterträning och personal och allt annat i maskineriet ser välsmort ut. I fredags började Maarit Mäkeläs fyraåring Ottens Hero (e. The Bank) med att visa upp sig från sin bästa sida när han tog karriärens första seger. Samma dag fortsatte D.Day Zet (e. Trixton) att visa fin vinnarinstinkt när han tog fjärde segern i nionde starten. Lina Pergenius kör alla jobb själv med femåringen som kommit igång sent efter en incident på Solvalla när han var tre år.

I Bollnäs kunde Illfindmywayhome (e. Chocolatier) glädja ägarna Per och Paula med en relativt enkel spetsseger. ”Ille” ståtar med tre raka segrar och det känns som att hästen alldeles nyligen hittade in genom Stall Zets stalldörrar. En fantastisk resa för ägarna och skötaren Synne Nybö Nordanger. Våra V75-hästar gick däremot lottlösa från omgången. Bokli Rapp fungerade inte det minsta på banan och Sorbet blev fast med alla krafter sparade.

Det kunde egentligen bara gå dåligt idag, så kändes det på förhand inför Gävles GS75-omgång under söndagen. ”Alla” stallets hästar var favoriter, i princip och allt annat än minst en, eller rent av två segrar hade väl ansetts varit ett misslyckande för oss. Men så enkelt är det inte med trav, det vet alla som håller på med det här. Små detaljer kan ställa till det för vilken häst som helst och det är med glädje vi kan konstatera att stallet räknade in hela fyra triumfer på sex starter idag. Joke Face-sonen Versace Face är en häst som Redén haft bra tankar om länge och det var ett riktigt fint intryck på honom när han vann från tät på 1.15,8a/2.140 meter. Maarit Mäkelä har uppenbart inte fuskat med jobbet i vinter och det är riktigt roligt att hennes hästar trampat igång med två vinster redan under vår första tävlingsvecka.

Synne Nybö har Roli Eld (e. Lome Elden) som passhäst och man kan väl säga att hästen står i vårt stall tack vare henne. Hon skötte Roli Eld när hon jobbade hos Stall Hamre i Norge och Synne var säkert jublande glad när Roli Eld idag höll ihop och vann, trots skor och brodd och allt. Kort efter den segern skulle nyförvärvet Bugatti Miles (e. Djali Boko) debutera för oss och utan tvekan så var femåringen tävlingsdagens mest spännande häst ur vår synvinkel. Spelad till 13-för-tio (!!!!!) skulle det kanske vara en straffspark utan målvakt, men som jag tidigare sade, så mycket kan bli fel och loppen saknar sällan konkurrenter. Bakspår och 2.640 meter var också faktorer som gjorde att oddset kändes otroligt lågt, men nu gick det vägen och det jag tar med mig är Bugatti Miles intryck. Han såg verkligen ut att gilla tävlingsbiten. Käck uppsyn och ett riktigt starkt lopp svarade han för då han gick först i andraspår större delen av loppet. Sista biten klev han förbi ledaren och Redéns känsla att den här hästen skulle kunna vara bra direkt stämde. En mycket trevlig individ är han också, Bugatti Miles. Lina Pergenius sköter och det är helt klart så att Lina och Maarits ”utestall” har toppform just nu.

Deal Done Zet (e. Googoo Gaagaa) är svår att räkna på. Stor och klumpig är han när han tar sig fram, men vilken krigare han är alltså. Visst, Redén har rätt här, hästen är väldigt fint matchad i inte alltför tuffa lopp än så länge, men dagens insats var Deal Done Zets bästa hittills i karriären, även om det fanns fem ettor att luta sig tillbaka mot från tidigare starter. Han var rappare idag, samtidigt såg han starkare ut och jag tror personligen inte att kort distans är hans bästa, men vad vet jag? Jag skriver ju bara här. Skötaren Michaela Magnusson vet säkert bättre än han som plitar ned dessa rader. I alla fall…en riktigt trevlig travdag där hästarna var i centrum.

Vi får se hur det blir med det där projektet…

 

Thed