Olja, Amundsen och OsloGP

2024-06-09 | Nyheter

Vi körde till grannarnas land och vi är väldigt nöjd med dagen på Bjerke travbana. Här är dagens summering.

Crown, tog Solvalla starten bra, det visade han idag. Loppet blev fel och han hamnade i en trött rygg och drogs sist, men han gick i mål med krafter kvar, men lyckades ändå bli 2a. Nästa gång!

Indy Rock, var tillbaka till sitt gamla jag. Han gick visserligen ner i klass idag men svarade för en fin prestation när han vann ett stayerlopp från dubbla tillägg. Men det var intrycket som var det vi tar med oss hem. Han såg mäktig ut idag.

Felicia Zet, ja här blev det tryck på grejerna. 07 första 500, sen kom Goiccadoro upp och fortsatte hålla upp tempot, Felicia såg ut att kasta in handduken tidigt. Men här kom Örjan, med en av dom mer udda förklaringar jag hört efter ett lopp, hon var inte trött i läget när hon galopperade i sista sväng. Men hon blev rädd för ekipaget som kom ner framför henne, ÖK trodde det berodde på den gula dressen. Efter att ha sett reprisen får han medhåll av mig. Hon blev paralyserad av den gula dressen. Skratta om ni vill… vi går vidare

Vi skakade av oss och tog ny sats med Kentucky River, som nu visar att han börjar växa in i eliten på allvar, han slutar 2a i Oslo GP med full fart över mållinjen!  Detta var han andra raka andraplats i ett Grupp 1 lopp. Vi är stolt över KR som jag försökte säga upp i vintras då jag tyckte jag misslyckats med hästen, ägarna trodde dock på mig. Livet och dess vägar… Kentucky spanar in två stiliga draghästar innan värmningen. 

Och vi kör vidare med Twain, här får ni några kloka ord. ”great people are those who make others feel that they, too, can become great”

Och nu åker vi hem till sköna gröna Furuby, för att köra Francesco klockan 08 imorgon bitti, sen bär det av mot Romme för en standard Lunch. Älskar luncher på Romme. Maggan är med. Aberama är med. Tror det blir en bra lunch.

Ciao!