Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

 

Startkommentarerna görs i samarbete med Spelvärde.se

 

Gävle torsdag

Lopp 3
2 Franklin Zet är en häst som jag gillar som tusan. Hittills har jag inte vässat honom, men nu har vi kört lite tuffare med alla hästarna i stallet och även ändrat lite i fodret, vilket verkar ha gett önskad effekt. Jag hoppas att även Franklin Zet har höjt sig lite. Han är väldigt lik sin mamma Windy Ways och hon hade en halvsäsong som treåring så vi får se. Jag har ingen brådska med mina hästar, men jag tror ändå att han kommer vara lite förbättrad den här gången. Det blir vanlig vagn och samma skor igen. Eventuellt helstängt istället för öppet huvudlag. 

Lopp 4
9 Eskobar Zet är en liten strulpelle som har krånglat en hel del. Han är otroligt snygg och kan massor, men han drar på sig förkylningar väldigt lätt. Jag har trott en hel del på honom tidigare, men han har inte kunnat starta eftersom han har blivit sjuk så ofta. Jag har fått träna honom lite annorlunda. Lite mer försiktigt och försöka hitta en bra gräns. I debuten gick han bra men betedde sig lite märkligt. Han är bror med Dwayne Zet. Nu har han inte startat på länge, men jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Han gick med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag i debuten och grundplanen är att det blir samma. 

Lopp 5
11 Geronimo d’Hello gör första starten för oss. Han har tränat på bra och känns fin, men han har lite att bevisa. Om man tittar tillbaka i karriären är det en svår häst. Franska hästar har ofta problem med tekniken och med min träning i sanden. Det känns som han hart lärt sig det nu och han passar bättre i sanden än många andra franska hästar. Han kommer gå barfota bak. Jag har anmält honom med amerikansk sulky eftersom jag är lite sugen på det, men jag har inte bestämt mig än. Han är lite åt det rulliga hållet och borde passa bra med bike så det kan bli så att vi tar den direkt. Huvudlaget är inte heller spikat eftersom det är första starten för mig. I träningen har han gått med en murphy, men vi kanske plockar bort den till loppet. 

Lopp 8
2 Eskils Joker har gått jättebra i båda starterna för oss. Jag är jättenöjd med hästen, men jag hade hellre sett att det var 5000 meter istället för 1640 meter. Han är bara stark och har ingen fart, men den farten han har kan han springa i en vecka. Han hade inga passande lopp så han får gå ut här. Han kommer bli snabbare med tiden, men jag får ligga lågt den här gången. Vi testade barfota fram senast, men han fungerade sämre då. Han var tryggare i travet med skor runt i starten på Romme så vi återgår till det. Vanlig vagn och öppet huvudlag igen. 

 

Rättvik lördag

V4-1
3 Klack Ymer gick jättebra i fredags. Det var en positiv överraskning, men det är helt annat motstånd nu. Han måste ha gått framåt 150 meter för att slå de bästa här. Har han gått framåt 20 meter så är jag nöjd. Det här får bli ett utbildningslopp. Eventuellt rycktussar nu, det ska vi testa i ett jobb på torsdag. Eftersom det bara är tre på volten och hästen är liten så kan det även bli amerikansk sulky. Jag ska höra med Ohlsson vad han tycker om det. I övrigt blir det skor runt om och norskt huvudlag som senast. 

V4-2
3 Epimetheus gjorde ett riktigt fint lopp i försöket till Sprintermästaren. Vi var förhoppningsfulla till finalen och ryckte skorna runt om för första gången. Jag hade 230 gram boots på honom för att det skulle fungera barfota. 10 meter innan bilen släppte fältet flög ena bootsen och 20 meter senare flög den andra. Jag stod själv på stallbacken och såg bootsen flyga som två måsar. Sedan var det game over. Adrian fick bara försökta ta runt hästen. Annars är Epimetheus under ordentlig utveckling. Han kämpar och gör alltid sitt i loppen. Han har en väldigt stor kropp som han inte riktigt har vuxit in i, men det börjar närma sig. När vi testade att rycka huvan på honom i träningen gav det fruktansvärd effekt, men i loppen har det inte blivit läge att rycka den, så den växeln är oanvänd. Vi återgår till framskor nu. Amerikansk sulky och norskt huvudlag igen. 

V75-2
8 Summit In Sight är i en positiv trend. Han har gjort bra lopp på sistone, men han har mött enorma hästar som Aetos Kronos och Admiral As. Vi har ändrat lite i stallet med annat foder och lite tuffare träning och det känns som att hästarna har höjt sig lite. Det är synd att han fick det här spåret för han är bra för klassen och det känns verkligen som att han är på gång. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar. 

V75-3
9 Snowstorm Hanover skulle vi kunna skriva en hel bok om. V75-spelarna känner till honom sedan tidigare. Nu gör han första starten för oss och det är mycket nytt för honom. Jag tycker att han borde passa bra med min typ av träning eftersom han är rund och fin i gången. Han har känts fin i sanden och det är riktig power i honom. Han känns som en kapabel häst. Jag ska köra ett jobb med honom i veckan och öppna upp honom lite. Han är lite stressad av sig så att inleda från bakspår behöver inte vara fel. Grundplanen är att han ska tävla barfota runt om, med amerikansk sulky, norskt huvudlag och ryckhuva. 

V75-5
11 Illfindmywayhome hade startat på flitigt en period så han fick en lite paus. Han var lite seg i minicomebacken i fredags, men jag tror också att det blev lite för ryckigt kört för honom. Han har ju lite demoner när han hinner tänka i loppen. Jag tror att han kommer ha gått framåt mycket med loppet i fredags. Vi har haft tur med spåren flera gånger så vi kan inte gnälla på att vi fick spår elva den här gången. Han behöver träna på att tävla bakifrån också. Jag testade honom barfota runt om på Rättvik för fem starter sedan och det gick inte, men då tävlade han även med amerikansk sulky och dessutom var det med mig i sulkyn. Han har fötter för att gå barfota runt om så jag ska klura på det i veckan. Spontant känner jag att varför inte prova nu när vi har fått det här utgångsläget. Vanlig vagn och helstängt med hål igen. 

V75-6
9 Missle Hill var jag inte nöjd med senast. Han krängde i loppet och var dålig. Det var i den vevan då vi inte hade något riktigt tryck i stallets hästar. Efter det har vi kört lite tuffare med alla hästarna i träningen och även ändrat lite i fodret och det känns som att hästarna har höjt sig lite. Jag tror även att Missle Hill kommer studsa tillbaka. Som jag har nämnt tidigare inbillar jag mig att han är bättre över 2100 än 1600 eftersom han får vila speeden. Nu är det första gången över lång distans och det ska bli spännande. Utgångsläget ska inte vara några bekymmer och jag tror även att amerikansk sulky ska fungera trots spåret. Missle Hill är 1,10 hög, nästan som en ponny, så vanlig vagn på honom skulle nästan se konstigt ut. Jag ska fundera på det i veckan. Det kan bli Chrono-sulkyn också, det kan vara bra att prova ifall vi någon gång framöver vill tävla med honom i Frankrike. Senast tävlade han med helstängt med hål eftersom vi ville försöka ta ledningen. Nu återgår vi till norskt huvudlag. Barfota runt om igen.