Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

Veckans startkommentarer med Daniel Redén görs i samarbete med Travtjänsten. https://www.travtjansten.se

Startkommentarer 10/6
Romme 14/6
Lopp 8: 2 Jikken
Det har strulat för honom men kuskarna har varit väldigt nöjda med honom. Senast skulle han backas ner men blev arg i munnen då Örjan tog i honom så det blev galopp. Nu hoppas jag det ska stämma för honom och då gör han nog ett bra lopp för han känns fin och har nog bra form. Läget blev bra och vi gör inga ändringar.

Boden 15/6
Lopp 6: 2 Epic Kronos
Han hade problem i vintras och det hade krånglat lite så han var tung i kroppen i comebacken. Det känns att han gått framåt rejält med det loppet i kroppen och han ska vara ett snäpp uppåt på formskalan, han är mycket spänstigare i jobben nu. Han får fortsatt gå med tunga järnskor och sulor så har vi mycket kvar att göra framöver.

Lopp 11: 1 Imperator F.I.
Han gick bra sist, det gick oerhört fort till slut och Örjan pressade honom inte då han såg att han inte kunde bli bättre än trea. Han var inte helt tom i mål då. De krafterna kan behövas nu men han är bra för sin klass. Han har startat på 1600 på slutet men det är inte för han behöver ha det utan det har bara blivit så. Han har inte haft bra spår för oss tidigare men känslan är att han kan öppna ganska bra. Han går som han gjort på slutet.

Lopp 13: 1 Versace Face
Han gick barfota runt om för första gången och det var bra men tyvärr så slog han i vagnen mycket på sista långsidan så han tappade aktionen men han höll sig i trav och kom tillbaka på styrka så det var väldigt bra. Det var få hästar anmälda så han fick åka med hit. Han fick perfekt spår och de kommer inte springa ifrån honom för han är inne i en fin period. Han kommer gå i vår nya vagn som är precis som en Ufo-vagn men klassas som en vanlig. Annars blir det inga ändringar.

Lopp 13: 6 S.I.P.
Han funkade inte som bäst senast, banan var nog för hård den dagen så han möjligen fick ont i fötterna för vi hittade inga fel på honom. Så det kändes inte rätt att vara med då loppet kördes om. Nu känns han bra i jobben och känslan är god för han har varit inne i en jäkla bra trend. Vi får hoppas att han funkar bra igen gör ett bra lopp. Han har bra kapacitet då han fungerar. Det blir jänkarvagn nu, annars inga ändringar.

Lopp 13: 7 Francesco Zet
Han känns väldigt bra, jag körde honom i torsdags då kändes han otroligt fin, det var länge sen jag känt honom så fin. Då kändes det som att det skulle vara en yrkesskandal att inte starta honom i Boden. Det är klart att man är besviken på sig själv att han känns så här efter de två loppen i Elitloppet och att han inte hade fått dem i kroppen inför det. Känslan är att han kommer vara bra nu. Det troliga är att han kommer gå barfota bakom som i Elitloppsfinalen.

Kouvola 15/6
Lopp 10: 5 Missle Hill
Han var jättebra i Sweden Cup och verkar riktigt taggad efter de två loppen. Han borde passa på banan som har lite knepiga svängar, han är ju lite och lätt så han ska inte ha några problem med det. Han kommer göra ett bra lopp och jag hoppas att det räcker en bit. Han går som han gjorde senast.

Eskilstuna 16/6
Lopp 9: 8 La Yuca
Hon fick tråkigt spår men det underlättar att det bara är nio hästar med loppet. Spår 8 på Eskilstuna är ändå bättre än på flera andra ställen. Hon har varit fantastiskt fin och är bra. Vi får hoppas att hon kommer vettigt till för jag tycker att hon är en bra häst. Vi har inte gjort något i utrustningsväg på henne än och det får vara så den här gången också. Jag räknar med att hon gör ett bra lopp och att det ska räcka en bit.


Startkomentarer 13/6
Färjestad 17/6

Lopp 1: 9 Glamorous Hill
Hon var jättefin i kvalet. Det är dock som alla mina debutanter att de ska starta igång och man vet inte vilka som bör det jättebra eller inte. Jag räknar med en ”debutantprestation” men hon kändes fin i kvalet.

Lopp 2: 8 Bear Flyer
Han var jäkligt pampig och ganska okörd i kvalet men han hade problem med svängarna då. Jag tror att banan var ganska hård den dagen, jag skyller på det. Annars är det en fin springare som borde ha framtiden för sig.

Lopp 3: 2 Tangerina
Det var mitt fel att hon galopperade, jag timade volten fel så det blev lite stillastående från start men hon gick bra efteråt och var fin utan att jag körde någonting på henne. Hon är en fin häst och har framspår nu, normalt är hon stabil.

Lopp 4: 6 Observe’Em
Han fungerade inte senast. Nu återgår jag till gammal balans och sen har han varit hos veterinären och kollats upp. Nu börjar vi om och hoppas att han sköter sig. Det är viktigaste nu är att han sköter sig men han har väldigt bra kapacitet när han fungerar och just att han fungerar är det viktigaste nu.