Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

Veckans startkommentarer med Daniel Redén görs i samarbete med Travtjänsten. https://www.travtjansten.se

Gävle 7/6
Lopp 2: 6 Epic Kronos
Han är en jättefin häst, här hemma är han jäkligt fin men han var bara okej i kvalet. Han sprang och bromsade och funderade mest på saker och ting men han ska nog ha lärt sig till denna gång. Det blir en normal start på karriären så får vi se hur han funkar. Här hemma känns det som lite utöver det vanliga. Han gick bra från spår 4 i kvalet och har spår 6 nu, det ska nog gå bra.

Lopp 3: 11 Everythingwithyou
Han rusade på Mantorp och lite även på Gävle så nu ska vi ändra på en del säker, sen får Martin bara köra honom i ryggar den här gången. Vi kommer ändra på huvudlaget för att försöka få honom lugnare och behålla speeden. Han är ganska kapabel när han fungerar och bakspår kan nog hjälpa honom att vara lite lugnare. Han var fin då han gick i ryggar tidigare.

Romme 9/6
Lopp 1: 6 Cutting Corners
Hon kvalade den dagen då banan var dålig på Eskilstuna och hon fick inte travet att stämma då. Inställningen var det inga fel på så det ska bli spännande. Det är Don Fanuccis syster så det är en spännande häst. Hon var fin då jag körde henne i dag (måndag) men som med alla debutanter får vi se vad som händer då de börjar starta.

Lopp 5: 8 Never Mind’Em
Han var väldigt bra senast och går framåt för varje start. Han känns bra i jobben och vi ska lätta honom i balansen till den här starten. Det blir spännande att se, eventuellt kastar jag även på honom i bike men det är inte riktigt bestämt än.

Lopp 8: 11 Bugatti Miles
Han såg inte alls bra ut i loppet senast vilket var märkligt eftersom han värmde bättre än någonsin den gången. Jag fick inte alls ihop det men nu ska vi prova att köra honom med skor även i loppet för han har varit så där tidigare också att han ser sämre ut i loppet. Nu ska vi bara se om han travar och fungerar. Han ser fin ut hemma och tränar ganska hårt så det verkar bra med honom i alla fall. Jag testar honom nog även bike den här gången.

Östersund 10/6
Lopp 3: 11 Missle Hill
Han har en annorlunda uppgift men det ska inte vara några konstigheter, jag tycker det ser ganska kul ut för hans del. Han var fin senast och Örjan var väldigt nöjd med honom, speciellt hur lugn han var innan loppet. Missle har ju bytt stall inför den starten och det gjorde kanske att han var så harmonisk innan? Loppet är inget att säga om, han hade vilopuls då han kom in. Det blev ett litet fält här, det tycker jag är spännande. Han har gått bra i vanlig vagn tidigare.

Lopp 5: 7 Fat Rabbit
Han var lite seg senast men samtidigt blev det inte optimalt kört för honom, det gick väldigt sakta under vägen och fort till slut. Det passar inte honom för han är mer entaktad. Jag tar inte så hårt på det loppet. Han tränar bra efter och han känns fin. Vi testar barfota runt om och med bike, jag hoppas det ska slå rätt ut. Läget blev risigt men med utrustningsändringar bör han gå framåt formmässigt. Helstängt som vanligt blir det.

Lopp 7: 7 Felicia Zet
Hon var inte redo att gå barfota i årsdebuten så det blev fel. Hon var mer redo för det senast men var inte helt hundra. Hon borde gå ytterligare framåt till denna gång så hon borde vara riktigt bra nu. Bra form med andra ord. Hon är stark och rejäl och kapabel är hon ju. Inga ändringar utan det blir som senast.

Lopp 8: 9 Cabaret Artist
Hon gick jättebra i årsdebuten. Hon var inte så tufft vässad inför så hon bör gå framåt ganska mycket med loppet i kroppen. Hon får smyga med här och gå till slut, då kommer hon nog göra det bra. Inga ändringar mot senast och hon har som sagt gått framåt.

Lopp 9: 8 Joker Mearas
Han är stark och distansgynnad även om han har vunnit på 1600 så det var synd på läget. Han känns bra i jobben och han har börjat sköta sig i loppen. Vi kör barfota bak som senast. Sen har jag anmält bike på honom men är inte bestämt. Det får Martin ta ställning till efter värmningen hur det blir. Hästen är lite yr så Martin får känna på honom och ta ställning till vagnen efter det. Han kändes fin i måndagsjobbet så han är bra i ordning.

Lopp 10: 3 Hail Mary
Han var pigg direkt efter Elitloppet och kändes jättefin i dag (måndag) så han verkar ha tagit Elitloppet bra. Visst var jag besviken direkt efter Elitloppet men då jag analyserade prestationen lite närmare var jag ändå nöjd. Han går under 1.08 sista varvet i tredje i finalen, det går inte att begära mer. Med de loppen i kroppen kommer han vara ännu bättre. Nu är det bara ett heat, det är ett plus. Jag tror på en bra prestation här. Jag har anmält barfota runt om men eventuellt blir det skor fram. Han fungerade bra barfota runt om men han är bra även med skor fram. Annars blir det inga ändringar.

Lopp 11: 10 Glamorous Rain
Hon fick gå en tuff rusch senast och sen fick hon stryk av Iceland Falls som fick ett smyglopp så det var en bra prestation senast. Jag hade anmält henne till Jämtlands Stora för jag tycker att hon hör hemma där men så fick jag se att silver var öppet för alla ston och då tog vi det här istället. Det var synd på läget för hon är bra nu och ser väldigt fin ut i jobben. Det får bli som det blir från det här läget men jag inbillar mig att hon kommer vara med i några riktigt fina lopp senare i år. Inga ändringar på henne.