Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

 

Startkommentarerna görs i samarbete med Spelvärde.se

 

Solvalla onsdag 

Lopp 5
 2 Eskobar Zet betedde sig märkligt senast då han sprang av banan i ledningen. Han tränar bra och borde bli bättre för varje lopp. Han känns åtminstone starkare här hemma. Jag tycker att han är rätt bra för sin klass och att han har mycket inombords. Skor runt om och vanlig vagn igen. Han har tävlat med öppet huvudlag, men med tanke på agerandet senast så kanske vi får ändra på det. Jag tror att han kanske blir för vass med helstängt så jag får fundera på vad som passar bäst. 

V86-6
– 4 Red Rum har inte riktigt presterat som jag trodde att han skulle göra. Han har gått okej, men inte mer. Jag väljer att köra själv den här gången för jag vill känna på hästen i lopp för att se om det finns något vi bör ändra. Jag provar barfota runt om. Han fungerade inte så bra i den amerikansk sulkyn och jag lite ont i ryggen så vi kör med vanlig vagn. Helstängt huvudlag igen. 

V86-8
– 4 Erin Zet gick jättebra i uttagningsloppet till Derbystoet senast efter att ha hamnat på vingel inledningsvis. Hon gick med full fart över mål och hade huvan kvar. 1640 meter är egentligen lite fel distans för henne, men hon får vara med för att få lite mer snabbhet i benen. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar.

 

Bollnäs torsdag 

Lopp 3
 8 Geronimo d’Hello blev det lite för tufft för senast. Han är stor i sin kropp och drar på sig mjölksyra. Tidigare när han har blivit trött har han galopperat, varför jag ändå tycker det var positivt att han höll sig i trav. Han borde ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Jag tycker att han ser bättre ut i travet och det är även bättre distans för honom den här gången. Med tanke på distansen kanske vi byter från can’t see back till norskt huvudlag. Vanlig vagn eftersom det är voltstart. Barfota bak igen.

V64-5
– 4 Snowstorm Hanover kanske det blev för tätt inpå i första starten han gjorde för oss. Han är lite yr i huvudet och det blev nog för mycket nytt på en gång. Sedan har han kommit in i vårt system på ett bättre sätt och insatsen senast var en rejäl uppryckning. Han hade tränat förbättrat inför det och värmde även förbättrat. Han var lugnare inför loppet och efter loppet var han nöjd med sig själv. Jag inbillar mig att han är på rätt väg. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar. 

– 6 Heavy Sound tror jag inte riktigt trivdes på banan i Gävle senast. Det var den dagen då banan var så dålig. Han skalpade sig, vilket betyder att han slog sig ovanför hovarna. Hästarna kan gör så när de inte får fäste. Efter loppet skakade han även i bakknäna. Med tanke på det gjorde han ett okej lopp ändå. Han tränar bra och borde trivas på Bollnäs banunderlag. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar. 

V64-6
– 6 Firefoot fick det inte riktigt att stämma senast. Jag testade honom med amerikansk sulky och lättare frambalans – det gjorde att han blev för lätt. Nu byter vi tillbaka till vanlig vagn och tyngre balans. Hästen känns bra så jag tror på en bra insats. Barfota bak och öppet huvudlag igen.

 

Solvalla lördag

V4-4
– 4 Margareta Tooma var grym vid segern senast. Egentligen skulle hon vara med i finalen, men dels stod hon lite byngligt till där eftersom hon gått över tilläggsgränsen och dels gillar hon inte voltstart – jag ville inte utmana ödet. 1640 meter kanske är fel distans för henne egentligen, men det är bra för henne att få lite mer fart i benen så vi provar. Hon är lite nervig av sig, varför det är positivt att hon inte behöver resa långt. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar. 

V75-4
– 10 Glamorous Rain tycker jag gjorde ett riktigt bra lopp i försöket även om hon inte vann. I träningen efteråt känns hon precis som hon ska göra. Hon är ganska taggad, det har kommit med loppen. Hon är otroligt speedig så spåret passar bra. Nu byter vi till amerikansk sulky, lättar till aluminiumskor fram och plockar av bakskorna. Beroende på hur hon är inför loppet kan det även bli så att vi ändrar från öppet huvudlag till can’t see back. Fast bomull igen, annars är det risk att vi drar för många växlar samtidigt. 

V75-6
– 3 Francesco Zet har sina egna funderingar och betedde sig märkligt i försöket senast. Kanske berodde det på att det var första gången över lång distans. Han hade varit ute i två sprinterlopp innan det och det såg ut som att han ville sluta springa efter 1600 meter. Örjan fick hjälpa honom att förstå att han skulle springa ett varv till och sedan avgjorde han enkelt till slut. Jag känner inte att jag behöver ta några risker för att förbättra honom kapacitetsmässigt. Vill han springa fortare så kan han göra det. Därför behåller vi samma framskor, men jag kommer göra två ändringar som borde passa honom bra. Det blir barfota bak och rycktussar. Jag testade rycktussarna i ett jobb idag (måndag) och det fungerade väldigt bra. Det känns som att hästen är där jag vill ha honom. Han kommer vara i bra form på lördag.