Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

https://www.travtjansten.se

 

I samarbete med Travtjänsten

Åby 5/10

Lopp 3: 5 Jikken

Han gick bra in i mål i sitt Kriteriekval, han visade bra form och bra kapacitet. Nu har det gått några veckor sedan den starten men han känns fin i jobben och det här ser ut som ett passande lopp. Han går fortfarande med tunga skor och finns mycket att göra med honom men det är en väldigt fin häst och vi skyndar långsamt med honom. Det blir inga ändringar.

 

Lopp 4: 5 Need’Em

Han har stått över lite för han fick grusstänk i ögat. Han har inte haft några problem i övrigt så han har tränat på och känns fin. Nu får han starta på. Det är ganska bra kapacitet i honom. Han ska ha rätt lopp men får han det är han bra. Han gick jäkligt bra senast, det gick för fort in i svängen då jag körde till så han galopperade, sen gick han bra. Det blir inga ändringar.

 

Lopp 6: 3 Cabaret Artist

Hon är en riktigt fin häst som haft lite stolpe ut. Senast i Kriteriestoet i Norge blev det ett konstigt lopp men hon gick bra. Hon fick ett bra läge här och är lite bättre om hon kan smyga med, då kan hon avsluta vasst. Hon har fått lite hårdhet i Norge och är tillbaka i svensk konkurrens. Det ska bli intressant. Barfota bak och bike som hon gått i Norge, det blir inga ändringar.

 

Lopp 10: 3 Versace Face

Han har bra form, Örjan drog norsken på honom senast och han gick i mål på lätta ben utan att tussarna drogs. Det blev för långt fram så Örjan brydde sig inte om att pressa honom. Han känns fin. Han har bra förutsättningar men han kan inte öppna något. Sist vi provade att vara med lite galopperade han så vi får ta det lite lugnt med honom. Det är många som har jagat honom och han står lite på tur men han är inte den lättaste hästen att bara sätta dit. Hans teknik blir bara bättre och bättre. Inga ändringar.

 

Rättvik 7/10

Lopp 2: 5 Snowstorm Hanover

Han har fått vila fötterna ett tag, han blev hovöm för två starter sedan och tävlade med bakskor senast. Nu har hovarna växt ut och han kan tävla barfota runt om igen. Han tränar bra och känns fin. Jag tycker inte distansen spelar någon roll, han kommer nog göra ett bra lopp. Det är ny kusk nu, det brukar han gilla och tända till lite då. Jag tycker Linus kör bra och på Snowstorm vill jag ha en kusk med lite glöd så det passar bra.

 

Lopp 10: 4 Mi Amore Bros

Blev det fel med i efterhand senast då jag släppte spets och fick allt sparat men jag tyckte att Pasis häst kom så fort och såg väldigt framåt ut, så jag tänkte att det blir en bra rygg. Hon fick krafter kvar och var fin. Hon hade lite problem i början men har fasiken utvecklats rejält och blivit riktigt fin. Hon har nog nytta av att hon satt fast senast till den här gången. Det blir åter bike och inga ändringar.

 

Åby 8/10

Lopp 5: 1 Honey Mearas

Hon skulle ha ett lopp så det inte blev för långt mellan starterna senast, det var det viktigaste med den starten. Örjan sa att hon höll på att galoppera i första kurvan, annars var han väldigt nöjd med henne. Hon känns jäkligt fin men jag vill påpeka att i dag måndag var det väldigt tung bana att träna på. Honey var den som kändes allra bäst på den men hästarna fick slita också. Det kan dock göra dem lite sega i benen, det vill jag ha sagt. Jag hoppas att det hinner torka upp till torsdagens jobb och det blir lättare då så man kan köra på lite och de får upp spänsten igen. Åby brukar ha fin bana och hon brukar trivas där. Hon kan öppna då hon har en bra dag och hon känns mycket bättre nu än i våras. Blir hon över finns ju open stretch på Åby och skulle hon hitta ut tidigt är hon stark och rejäl. Det där med läget får Örjan lösa. Det blir barfota runt om och bike, inga ändringar.

 

Lopp 11: 8 Don Fanucci Zet

Han hade varit hos veterinären inför senast och då vet ju alla att det blir lite lugnare träning så jag hade lite på känn att han skulle vara lite seg. Fanucci är en häst som måste ligga på en hög träningsdos för att prestera bra. Inför dagens jobb har det känts jäkligt bra och i dag (måndag) fick han trampa på rejält på den tunga banan och han fick lite sega ben då jag vill köra på med honom. Han kom dock igenom det på ett bra sätt och jag var nöjd. Får han bara ett lätt jobb på torsdag kommer han vara riktigt bra på lördag, betydligt bättre än senast. Det blir barfota runt om igen och inga ändringar i övrigt heller.

 

Lopp 11: 9 Born Unicorn

Han blir trängd i biken och trivs inte alls, så vi går tillbaka till vanlig vagn nu. Han har en speciell aktion så han hade problem med min tunga bana i dag och blev riktigt trött, det tycker jag inte är något konstigt. Får han gå ett lättare jobb på torsdag kan han nog gå framåt rejält. Formen ska vara där och han känns bra i jobben. Han kan få smyga med här och spurta nu, normalt kan han inte röra Fanucci men det är fina pengar att köra om bakom. Vanlig vagn, annars inga ändringar.