Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

 

Startkommentarerna görs i samarbete med Spelvärde.se 

 

Romme fredag

Lopp 1
9 Xanthis Harvey kvalade på ett bra sätt, men det här är en väldigt speciell häst som är svår att räkna på. Vissa dagar springer han 10-tempo och vissa dagar kan han inte springa 40-tempo. I kvalet sprang han 11,5 sista varvet relativt enkelt. Har han en sådan dag är han väldigt bra. Han gick med helstängt i kvalet och det blir inga ändringar i utrustningen.

Lopp 4
5 Bertha såg jättefin ut senast och hon fungerade bra med den nya balansen. Hon kommer mer och mer så jag tror på en bra insats igen. Barfota fram, vanlig vagn, can’t see back – inga ändringar.

Lopp 6
2 Damien vann på bra sätt i årsdebuten. Jag körde honom i ett jobb förra veckan och han kändes riktigt bra. Han börjar bli smidigare i kroppen igen. Den här gången har han spår långt in på vingen så han kommer få träna bakom bilen innan tävlingarna. Distansen har han definitivt inga problem med, det är snarare ett plus. Eventuellt gör vi småjusteringar med bett och att vi plockar bort murphyn. Skor runt och vanlig vagn igen.

V64-2
6 Beacon Kronos blev det fel för senast. Det blev ett konstigt lopp som vi nästan kan glömma. Hästen börjar komma i form, men inte för bra form för då spinner det iväg i huvudet på honom. Han får i alla fall starta lite tightare nu så får vi hoppas att han ändå håller sig på mattan psykiskt. Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

V64-6
8 Illfindmywayhome är i bra slag nu. Täta starter borde vara bra för honom. Spår åtta över sprinterdistans är kallt, men den senaste insatsen var bra och distansen är bättre den här gången för honom. Han tränade idag (måndag) och kändes bra. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt med hål med murphy – inga ändringar.

 

Gävle lördag 

V75-3
8 Franklin Zet blev på tok för het utvändigt om ledaren senast. Med tanke på det höll han bra. Han blev ganska trött och borde ha gå framåt av en sådan genomkörare. Det är en rätt fin häst som borde stå sig bra i klassen. Spår åtta över kort distans är inte kul så klart. Den biten får Örjan lösa. Det var första gången med norskt huvudlag senast och jag tror att vi kör likadant nu. Även barfota runt om och amerikansk sulky.

V75-5
1 Bidensky fungerade rätt bra på Solvalla senast, på en konstig bana. Han höll ihop travet rätt bra och Örjan var nöjd med hästen. Spår ett är nog inte optimalt för honom. Han kan nog inte öppna särskilt bra, men han är stark och rejäl. Kanske kan vi lätta till aluminiumskor fram, det kan nog hjälpa till en del. Vanlig vagn och öppet huvudlag igen.

V75-6
6 Brambling fungerade inte alls senast – ingenting fungerade. Det var passgång och nära till galopp redan i provstarten. Vi har inte hittat några stora fel på honom efteråt. Jag tror att det var båtresan dit som påverkade honom, utan att veta säkert. Han var trött och låg och sov på morgonen innan loppet så redan där kanske han gav oss en indikation. Jag har bytt balans till PG-skor fram på honom i träningen. Det har känts bra här hemma så vi provar det på lördag och hoppas att det fungerar bra även i lopp. Det viktigaste är att han fungerar, men jag tycker att Brambling är en häst som platsar i Elitloppet. Eventuellt helstängt huvudlag, det är upp till Örjan. Annars murphy och can’t see back igen. Senast ville Örjan inte ändra på huvudlaget.

V75-7
5 Epimetheus har gjort allting rätt hittills i år. Han har gjort mig väldigt nöjd. Han är säker den gamle greken, som vi brukar kalla honom. Han är klar för final nästa vecka så det kommer bli täta starter, men han är hård så det ska gå bra. Barfota bak, amerikansk sulky, norskt huvudlag – inga ändringar.