Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

Veckans startkommentarer med Daniel Redén görs i samarbete med Travtjänsten. https://www.travtjansten.se

Startkommentarer 18 september

Örebro torsdag
Lopp 2: 9 Everythingwithyou
Han gjorde det okej senast, han hade inte startat på ett tag innan. Nu chansar vi lite, vi drar av skorna och sätter på bike den här gången. Han kan springa men han har en del hyss för sig, precis som hans brorsa hade från början. Det finns bra kapacitet i honom.

Lopp 5: 11 Herakles Zet
Han var jättefin senast men hade lite stolpe ut då. Han såg inte särskilt brukad ut över mål då så han får starta igen. Han känns klart på gång och täta starter ska inte vara någon fara. Han tränade fint i dag (måndag). Han är fin i voltstart så det är inga problem. Det blir vanlig vang nu, annars inga ändringar.

Lopp 8: 3 Twigs Khaleesi
Hon fungerade jättefint i kvalet nyligen. Jag tror inte spår 2 ska ställa till det även om hon var lite pigg första biten i kvalet och drog iväg, det är lite så hon är. Hon kvalade på bra sätt och hon kommer gå som senast.

Romme fredag
Lopp 1: 4 Baron D.Sox
Han är en fin häst. Han galopperade ju 100 kvar i kvalet på Lindesberg men var riktigt fin reda då. Nu var han fin på nytt i senaste kvalet så han har två kvallopp i kroppen. Han känns fin i jobben, klarar han bara spåret gör han säkert ett fint lopp. Men som alla mina hästar är han säkert lite valpig så här i början innan han fattar vad det går ut på.

Lopp 2: 4 Heavenly Zet
Han fick nog krafter kvar från förra loppet till det här. Det blev en snabb avslutning då och det gick inte att ta så mycket. Jag tycker att han gick bra i skymundan och han känns väldigt fin här hemma så jag hoppas på en bra insats. Han fick bra spår och vi gör inga ändringar på honom.

Lopp 6: 8 Red Rum
Han startar ganska sporadiskt, det gäller att han är fräsch då han startar. Han har haft lite skavanker men han är bra då han är bra. Nu känns han fin igen och jag hoppas att han är lika fin som i årsdebuten. Voltstart är inga problem. Det blir vanlig vagn, annars inga ändringar.

Lopp 8: 2 Ready Tonight
Han har inte haft något passande lopp efter senast men han har tränat bra och känns fin. Det är alltid spännande då han ska starta, jag tycker det är otroligt bra häst. Han ska ha ett lopp i kroppen inför V75-lopp framöver. Nu blir det jänkarvagn, annars kommer han gå som han brukar.

Lopp 8: 7 Epimetheus
Han blev lite sliten efter senaste starterna. Han har fått träna på och ska startas i gång. Det var få hästar anmälda i loppet så han fick åka med. Vi kör barfota runt om och med jänkarvagn den här gången.

Kalmar fredag
Lopp 8: 5 Glamorous Rain
Hon har inte fått vinna än i år men hon har gjort det väldigt bra. Hon känns fin och i de senaste tre starterna har hon varit väldigt bra. Hon måste få vinna snart. Det enda som oroar lite är långresan då hon ska åka själv i en liten buss men hon fixat långresor tidigare. Vi kör som vi gjort tidigare men henne.

Bergsåker fredag
Lopp 2: 1 Harriet Zet
Hon var riktigt bra senast, hon såg ut att vinna lätt och var fin. Spår 1 är kanske inte det bästa, jag tror inte hon kan öppna så snabbt utan är mer stark än snabb än så länge. Det var dock ett litet fält. Vi gör inga ändringar på henne.

Lopp 3: 2 Chestnut
Han får gå ut här då det var få hästar anmälda. Han har gjort det jättebra och gjorde så gott han kunde i V75-finalen senast. Nu är det mer hans distans. Han har haft en liten träningsperiod och ska ha ett lopp i kroppen, sen blir det säkert V75 för hans del också. Det blir inga ändringar mot senaste starten.

Lopp 4: 4 Mahala
Hon jättebra i Derbystoet, hon höll på att rumpla till 150 kvar då, annars hade hon varit närmre i mål sa Ulf efteråt och han var väldigt nöjd med henne. Hon kommer säkert göra ett bra lopp på nytt, hon är under rätt utveckling. Hon går som hon gjorde senast.

Lopp 4: 5 Unleashed Kemp
Hon kördes snällt senast, hon hade ju varit sjuk inför det. Sen blev det fel under vägen. Hoppas hon har haft nytta av det till den här starten. Det är en väldigt fin häst med mycket kunnande i sig. Vi gör inga ändringar på henne utan hon går som hon brukar.

Lopp 5: 3 Sterbik
Han har inte varit riktigt bekväm med sig själv, varit vass hemma och krånglat lite men nu har vi kommit rätt på honom igen. Han tränar bra igen och känns fin. Han ska starta igång igen så vi får se hur han presterar direkt men han är i alla fall mycket tränad. Voltstart är inga problem

Färjestad lördag
Lopp 5: 8 In Love Mearas
Han har gjort det bra varje gång. Jag tycker att han kommer lite undan för undan och ser fin ut. Han fick stryk av en bra häst senast, han kämpade hela vägen men nådde aldrig ifatt den. Han har bra smygläge nu och gör bra prestationer. Det blir vanlig vagn, annars inga ändringar.

Lopp 7: 3 Missle Hill
Han gör alltid bra lopp numera och har riktigt bra form. Han gick ett lite skarpare jobb i dag, måndag och kändes fin. Det finns inget att anmärka honom för dagen. Han fick ett fint läge och jag tror på en ny bra prestation. Han går som han brukar göra.

Lopp 8: 1 Notice’Em
Hon funkade bra med Magnus näst senast, de såg ut at passa bra ihop och hon låg inte på den gången så han får köra igen då hon är lite speciell. Hon gick okej i Derbysto-uttagningen senast, då låg hon på ganska mycket under vägen. Möjligt att hon tappade lite luft av det för hon kom tillbaka sista biten. Hon har bra förutsättningar och bör nog ett bra lopp igen. Hon gillar Färjestad också. Det blir som senast, det var första norskt då och vi kör med det igen.

Lopp 9: 4 Versace Face
Han gick bra i senaste starten på Rättvik. Jag körde ett rejält jobb med honom i slutet av förra veckan och han kändes fin. Han har bra form men kanske behöver något lopp innan han är helt på topp. Distansen är i kortaste läget men han klarar den numera. Vi testar nog honom i jänkarvagn den här gången, det var länge sedan senast. Annars går han som senast.

Lopp 11: 1 Illfindmywayhome
Han gick jäkligt bra senast på Gävle, han spurtade enormt bra. Han är på gång igen. Han tränade fint i dag (måndag). Han har roligt läge för att få ett bra lopp, kan han vara där framme så är han vass till slut. 2140 meter fungerar bra för hans del. Han går som han brukar göra.

Lopp 11: 11 Kash Keeper
Han gick bra senast men har otur med spåren då det gäller något i loppen. Han får hoppas på mycket tur härifrån men han känns väldigt fin och har gjort flera väldigt bra lopp i skymundan i år. Han borde få vinna första årssegern snart. Vi ändrar inget på honom heller.