Raggare!

2024-07-29 | Nyheter

En vinst kan vi skriva hem om från dagens raggarkväll i Rättvik. Hon med ett raggarnamn också, Bransbys Nova! Hon gjorde tävlingsdebut och hon visste vad detta gick ut på, efter snabba första 500 fick jag sedan dämpa tempot rejält för att sedan avsluta sista 500 i 13 tempo, en riktigt fin debut av denna lilla snäcka. En som inte riktigt förstod var Krakas Ojro som mest sprang och funderade, hon blir bättre med loppet.

Leader Winner och Miss Legende ägnade sig åt galopp. Den sistnämnda har jag verkligen kommit snett på och där måste vi fundera på ett annat upplägg. En fin häst är hon.

Powathan var med i raggarloppet kändes det som, från iskalla spår 12 och konkurrenter som bara ägnade sig åt halvspårskörning var uppgiften omöjlig! 4a med en bra spurt.

vi har köat ut från Rättvik nu, väldigt mycket folk. Inte lika mycket på travet, men Bransbys Novas uppfödare får priset idag, 5 timmar enkel resa för att se sin uppfödning tävla. Det är intresse! Mer sånt i sporten fullt ös i Rättvik.

Och vad hände 2019, för nog gick vi in en ny dimension då? Covid kom och en jävla massa med. Nä sluta lek i Cern nu…. Tror inte det är bra. Räkna med matematik istället för att klyva partiklar utan att veta vad som kan hända. Vi ska leva livet. Oavsett så känns det som jag vart i 3-4 olika dimensioner sen 2019. Så något är skruvat. Och ja jag är också lite skruvad.

Hugo Åbergs imorgon, därifrån har vi fin fina minnen. En otroligt trevlig kväll på alla vis brukar det vara. Ni som kan besöka, gör det. Hästarna är i form och jag tror dom flesta kommer prestera bra.

“Vilken sorgsen era vi lever i! Det är lättare att klyva en atom än en fördom.” Så sa Einstein. Och han var ju rätt klok.

Hörs!