Grodan boll eller Kermit

2024-09-20 | Nyheter

Nu är det mörkt och då menar jag ute… Bollnäs håller som tur är på att byta banbelysning, för ikväll såg man inte mycket, eller har jag fått gubbsyn? Jaja, bra att dom byter. Date Night Tusse tog i så mycket att hon tappade luften, en knepig dam med mycket vilja. Vi vänder blad. Oriole Boko, där vet jag inte vad som hände idag, en riktigt fin häst som var paralyserad hela loppet… Hon lär sig. Vi hoppar till Kalmar, vi gick all in med Mahala idag, hon blev trött och lördagens start på Eskilstuna satt nog i benen. Snart väntar ett välförtjänt och fint liv i avelsboxen. Första partner blir troligen Frasse. Kinglet Bird okej i loppet, men vi väntar med att vässa upp henne, Breeders Crown är stora målet.
Dagens glädjeämnen då? Jo vi hade sånna också. Bearflyer slutade tvåa, hade nog kanske vunnit om kusken kunnat vrida på huvudet. Men han fungerade fint i ryggar och avslutade vasst. Suit up Artist fick MAD  chansen på ikväll och han löste uppgiften galant, han vann med krafter kvar och är alltjämt obesegrad. Grabben strödde härliga lovord om hästen. Norrmännen ska få åka nästa år… Suit Up är nämligen norsk.

Synne håller sin Suit Up lugn innan loppet

Fransmännen öppnar stamboken och tar in 60 betäckningar på Tactical Landing, spännande. Det ska bli riktigt kul att se Franska tränare få börja om med amerikansk blod, det kan bli många hästar som blir mätt innan dom ens har kvalat som 2åring. Den amerikanska rasen är snabb men inte i närheten av lika tålig som den franska, så det kommer nog krångla till det lite, jag har sett fransmännen träna…. Och jag lovar, dom har lärt sig efter sin ras likt jänkarna efter sin. Tänk så här, jänkarna tränar milen (1609m) fransmännen 7000m. Haha kan bli en kulturkrock. Spännande fortsättning.

Många har sagt att vi ligger efter fransmännen, jo dom är starka för dagen. Men efter att ha kört mina 2åringar idag så ska dom inte slappna av. Jag har sagolikt fina hästar i år. Nu har jag antagligen jinxat bort en hel kull….
Kolla denna uppsyn! Jerome Zet!

Uppdatering kring grävaren?

Universum ger och tar. Det är sen gammalt. Den förbannade motorlampan…

Kan inte sluta tänka på Frankrike, dom har nästan fått deras ras att bli rentravande, både stark och snabb nu, då öppnar dom stamboken. Märkligt val av patrioterna, som sagt det är ju bara 60 per år av deras 11000födda… om dom vill kan jag skänka lite strån på Francesco och Proppen också.
Je vous offre des saillies gratuites avec les chevaux Francesco Zet et Propulsion, si cela est inscrit dans le stud-book français.
AI hjälpte till, ingen aning om vad det står förutom namnen.
Den som lever får se om det är ett genidrag eller inte av Le France

 

imorgon är det V75 på Färjestad. Alla har tränat normalt i veckan, inga konstigheter, men ta med er, som jag skrev förra veckan också, då om In Love Mearas. Banan på Gävle senast när D’apper startade var allt annat än snabb. Och ni såg ju In Love i lördags. Tyvärr spår 8, men om det löser sig…

Det blev en lång blogg.

Men va fan, vi fortsätter.

Många hästar säljs just nu och ger plats för nya talanger, vi önskar dom senaste sålda lycka till i framtiden också till dom förhoppningsvis lyckliga ägarna. Joker Mearas åkte till Skellefteå idag, Engine Kronos åker till Oscar Berglund.

Men sluta skriv nu…

okej då.

En sista bara. Västerås förlorade premiären i Hockeyallsvenskan. Som sagt. Allt är sig likt. Haha. Nej då, Björklöven borta var en tuff start. Vi blickar framåt.

Och en till. Men hur sjukt är inte detta, jag är nästan eller troligen beroende av nässprej. Hur är det möjligt… lätt att lära andra men inte sig själv. Kom gärna med tips att bli av med skiten.

Hörs!