EHV

2024-10-03 | Nyheter

Gårdagen var inte mycket att skriva hem om från Solvalla, jo i skymundan gjorde Miss Legende ett bra lopp. Jag rör runt för mycket energi när jag gräver om hela Furuby, men gårdsplanen blev som ny. Tror faktiskt att det kan störa miljön hur vridet det än låter, men det lägger sig. Nu är snart alla projekt som var i akut nöd fixade.

Ninni Gardelin som vart en klippa i stallet jobbar sin sista vecka. Hon avslutar med Maggan på Bollnäs. Ninnis rygg säger ifrån. Hästar som Mister Hercules, Admiral As,Kinglet Bird, Poleposition och Margareta Tooma bland annat, vi tackar Ninni för ett fantastiskt arbete.

Ninni efter Stochampionatssegern i år

Vi har fler duktiga nyanlända på väg in i teamet, håll koll på personalsidan i framtiden och håll er uppdaterade på vilka som gör våra hästar så fin.

Till något helt annat, jag blev kontaktad av ett företag som tagit fram ett instrument som med 100% säkerhet kan avgöra om hästarna bär på ett av alla EHV virus och EHV (herpes, inte som hos människor) är ett stort problem för alla som har häst, professionellt eller som hobby. EHV sprids som en löpeld när det får fäste på en gård, att då kunna ta ett svabbtest från nosen och analysera själv låter nästan för bra, att dessutom få svar inom 10 minuter innebär revolution. Tänk att ha en misstanke, eller ta lite stickprover och få ett positivt, att då vara före och kunna isolera enskilda individer. Som sagt, om detta funkar återstår att se. Men att vi utan veterinärer kan ta tester och få svar så fort. Jisses vilken grej för hästvälfärden.

Francesco Zet tränade idag och han var så otroligt fin att jag sneglar mot Paris, redan nästa vecka!

Propulsion har några avkommor på den stora auktionen i Lexington USA , 200k$, 80k$ och 25k$ har dom sålt för. Läckert.

Hörs