Margareta af Furuby

2024-10-07 | Nyheter

 Idag ska bloggen handla om Maggan! För vilken tjej, dam, gumma hon är. En järnlady. Omöjlig att få ett grepp om hemma i träning, när det tar emot det minsta tar hon gärna till galopp och gör det lite lättare för sig. Hon är alltså otroligt smart också, hon älskar att tävla. I år skulle vi ju spänna bågen med henne (många tror att jag matchar henne för segrarnas skull vilket är lätt att förstå då hon vinner jämt) men det är faktiskt inte sant. Vi kom ur gängorna efter förra starten och hon fick ont i en hov, och tiden sprang iväg och vi fick börja om, och det blev i ett passande lopp på Bollnästravet ikväll. Hon gjorde som vanligt. Hon såg ointresserad/ oinspirerad ut i 2140m men jag kan lova er, hon vet  exakt vad hon gör och det i vartenda steg hon tar, hon spar energi, hon planerar, hon är Margareta Tooma, nu efter ikväll ståtar hon med 19 raka segrar. Unik är ordet. Och hon är värd alla hyllningar. Vår allas Maggan.

Här är Maggan och Ninni efter en tidigare seger

I övrigt så strulade Baronen till det igen, Suit up Artist gjorde ett riktigt bra lopp igen, 2a från ledningen efter snabba sista 500m och Heather Zet kämpade på utvändigt, även hon slutade 2a.

Veckan har börjat, den blir lång men spännande.

Jag har möblerat om banan i helgen, och inser efter det att vi tränar på 60/70% av dens kapacitet. Om 2 veckor kommer nog en rejäl formboost. Tänk att man kan hitta svar i allt. Jag kommer inte gå in i detalj på vad som vart fel. Detta blir bra, det var kul att träna idag. Man blir lätt hemmablind. Det är när det går som bäst man måste vara som mest allert och fokuserad för att inte falla. Det sa en vis man en gång till mig.

Under fem decennier regerades Sverige av Gustav Vasas söner Erik XIV, Johan III och Karl IX samt av barnbarnet Sigismund.
Nu vet ni det om ni inte följde med på historielektionerna.

Hörs!