Hästar till start

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts185518/trainerupcomingstarts

Veckans startkommentarer med Daniel Redén görs i samarbete med Travtjänsten. https://www.travtjansten.se

Startkommentarer 6 maj
Mantorp 6/5
Lopp 1: 4 Miss Legende
Hon kom i höstas från Italien där hon kvalade på en 19-tid. Vi har inte varit inne på banan med henne så det här blir som ett kval för henne så det är svårbedömt. Hon har i alla fall tränat på fint, känns fin och har lagt på sig rejält sista mänaden.. Man är lite orolig för spåret men hon är en förnuftig häst.

Lopp 4: 6 Sorbet
Han har tränat på fint och det ska bli spännande att starta honom igen. Han går som han brukar men det är klart att han behöver loppet så han får smyga med och spurta.

Lopp 5: 5 Tamacti Jun
Han har ju inte visat så mycket i träning så det är en riktig löpshäst. Inget tyder på att han ska vara sämre nu, han är precis som vanligt här hemma. Vi hoppas och tror att han forsätter som han gjort, han är förnuftig då han tävlar. Han går som senast.

Lopp 6: 3 Joker Mearas
Han var inte alls bra senast, han blev trött och tappade travet. Jag hoppas det ska vara bättre nu och så är han lite bankänslig så vi får hoppas på bättre fäste denna gång. Han gick bra i comebacken och har tränat bra så jag tror att kommer leverera. Han går som han gjort på slutet.

Romme 7/5
Lopp 2: 5 Bordeaux Face
Det blev fel med balansen senast. Nu har jag tyngt ner honom och han fick åka ned in till Solvalla i onsdag för att få känna på den balansen. Jag körde 19/2500 och då var han jättefin. Jag ville bara att han skulle känna sig trygg för han verkar spänna sig väldigt då han kommer ut på tävlingsbanan. Vi hoppas att han sköter sig så vi kommer på rätt väg igen. Det blir skor runt om och troligen helstängt nu.

Lopp 3: 5 Observe’Em
Han värmde bra senast men galopperade märkligt i loppet senast. Nu blir det barfota runt om, jag ska testa det och så ska jag köra honom själv för att bilda mig en uppfattning om varför han inte funkar. Han känns jättebra men vi måste hitta rätt nu igen. Det blir vanlig vagn.

Lopp 4: 6 Ohh Tooma
Man ska nog inte ta så hårt på galoppen senast. Hon hade inte något lämpligt lopp så hon får testa här och jag kör henne också eftersom jag kör de andra. Det blir jänkarvagn nu, annars blir det inga ändringar

Lopp 5: 4 Iziah Zet
Han var fin i kvalet och det är med honom som med alla mina treåringar, de behöver vara med och skaffa sig rutin. Men det är en fin häst.

Solvalla 8/5
Lopp 6: 8 Chestnut
Han har varit ifrån så jag ville ge honom ett lopp så han kommer igång. Han känns som har brukar i jobben. Han har sin stil men det är som vanligt, han känns stark och rejäl i jobben. Han gör nog en fin prestation och går utrustad som han brukar.

Hagmyren 10/5
Lopp 7: 3 Gamin Jaba
Jag testar honom i ett sprintlopp och kör själv den här gången. Vi glömmer loppet i Örebro. Vi har ju lagt om hästen helt, han har blivit så grov och han behöver nog lopp och fart. Därför får han gå ut i ett sprinterlopp nu. Han känns fin och är jättefin men det här nog för kort distans för honom åt honom nu. Anmäld med jänkarvagn.

Umåker 11/5
Lopp 2: 1 Bengan
Han var fantastisk i Frankrike, han höjde sig en nivå där och jag hoppas att han tar med sig det hem och utvecklas här också. Han kan gå barfota runt om direkt så det blir spännande. Han fick fint läge och kan öppna bra om man vill det så det ska bli spännande. Vi får se om det bir bike eller vanlig, jag tycker att han har varit så fin i den vanliga vagnen i Frankrike så vi kanske fortsätter med den.

Lopp 2: 2 Ante la Roque
Han var blek senast, han bara hängde med. Möjligt att loppet från gången innan satt i benen.  Han får försöka hänga med här till en fin placering. Vi siktar på ett snällt lopp så han får tillbaka lite av sin motivation.

Lopp 7: 3 Indy Rock
Han la bort ganska mycket på att han låg på. Vi misstänker att han fick lite ont i fötterna och blev het av det. Banan kan ha varit för hård eller vad det var. Det var inget som syntes på sulorna men det märktes då vi spikade på skorna igen. Prestationsmässigt var det bra och han höll kanon. Med det loppet kommer han gå framåt rejält. Jag är spänd på vad han kommer göra den här gången. Jag tycker att han är bra för klassen. Distansen är perfekt och spåret passar. Barfota runt om och inga ändringar, Erik har ju även kommit fint överens med hästen tidigare.

Lopp 9: 5 Jikken
Han var bra i comebacken, 1640 är kanske ingen fördel men jag tycker att han har blivit snabb i benen och kan öppna bra. Han känns fin, han fick gå ett tuffare jobb i dag, måndag och såg bra ut. Vi kör åter barfota bak och det blir inga ändringar.

Lopp 11: 5 Never Mind’Em
Han gör årsdebut men jag körde honom i slutet av förra veckan, han fick gå ett rejält och tufft jobb och jag var jättenöjd med honom så då beslöt jag mig för att starta honom här. Han går optimalt direkt och hoppas att han ska leverera direkt. Sista starten i fjol var tveksam men han hade haft många tuffa lopp innan. Vintern ha varit bra och han känns bra så jag räknar med en bra prestation direkt.

Man kan även lägga till att banan här har satt sig helt och är precis som jag vill ha den. Nu blir hästarna mer trötta igen så de kanske går tillbaka lite i form men det är nog bara under en väldigt kort period, sen kommer det nog spritta i benen på dem.